Strama upp ditt problemområde

Har du ett ställe på kroppen som du inte är nöjd med, så kolla tränare Frida Hallqvists strategier här för framförallt mage, rumpa och armar.

Kvinna gör hål på ballong

STRAMA UPP – här ser du hur du effektivt stramar upp rumpa, mage och armar.

© Jakob Helbig

Har du ett ställe på din kropp som du gärna vill strama upp, så erbjuder vi dig en hjälpande hand här. Vi kan inte lova dig mirakel och en helt annan kroppsbyggnad, för den beror på gener.

Är du överviktigt så behöver du först och främst gå ner i vikt, och här handlar det om att justera kosten. Dessvärre kan vi inte själva bestämma var på kroppen vi vill tappa fett, men vi kan hjälpa generna lite på vägen via målinriktad träning.

Så blir du av med tre vanliga valkar

Frida Hallqvist, PT, har utvecklat tre metoder för att ta upp striden mot de vanligaste valkarna på magen, rumpan och överarmarna. Eftersom du inte kan punktbanta så är det inte lönt att bara träna de aktuella områdena. Du ska därför träna hela kroppen, vilket ökar din förbränning maximalt, och dessutom göra en rad handplockade övningar med extra fokus på de tre problemområdena.

Metoderna har noga testats av tre kvinnor med varsitt problemområde. Se hur nöjda de blev och hitta den metod som passar bäst för dig.

Line, 35 år, blev av med valkarna på magen

LINE, 35 ÅR, BLEV AV MED VALKARNA PÅ MAGEN VIKT Före: 76,7 kg Efter 66 kg FETT Före: 37,5 Efter: 30,4 MIDJA Före: 86 cm Efter: 71 cm

Freja, 33 år, blev av med hela 9 cm runt höfterna

FREJA, 33 ÅR, BLEV AV MED HELA 9 CM RUNT HÖFTERNA VIKT Före: 67,8 kg Efter 62,2 kg FETT Före: 32 Efter: 23,5 HÖFTER Före: 105 cm Efter: 96 cm LÅR**: Före: 63 cm Efter: 57 cm

Pia, 47 år, fick supervältränade armar

PIA, 47 ÅR, FICK SUPERVÄLTRÄNADE ARMAR VIKT Före: 72 kg Efter 65 kg FETT Före: 34,8 Efter: 24,7 ÖVERARM**: Före: 31 cm Efter: 27,5 cm