Söta ämnen påverkar konserveringen

Socker, konstgjorda sötningsmedel eller Stevia? De sötande ingredienserna påverkar maten när du konserverar den.

Vanligt socker

Socker binder till sig vatten. Det är bra för hållbarheten. Bakterierna behöver nämligen vatten för att transportera närings- och avfallsämnen.

Konstgjorda sötningsmedel

Sötningsmedel konserverar inte dina matvaror så som socker gör, eftersom socker helt naturligt ger dåliga tillväxtbetingelser för mikroorganismer. Ersätts socker med sötningsmedel måste maten antingen få konserveringsmedel tillsatt, eller så blir den snabbt dålig.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background