Söta ämnen påverkar konserveringen

Socker, konstgjorda sötningsmedel eller Stevia? De sötande ingredienserna påverkar maten när du konserverar den.

29 augusti 2012 av I FORM

Stevia

Stevia har visat sig ha en konserverande effekt på matvaror. I Japan använder man detta sötningsmedel för att bland annat konservera fisk och soyaprodukter.

Socker, konstgjorda sötningsmedel eller stevia. Vad är skillnaden på de söta ämnena? Lär dig mer här

Vanligt socker

Socker binder till sig vatten. Det är bra för hållbarheten. Bakterierna behöver nämligen vatten för att transportera närings- och avfallsämnen.

Konstgjorda sötningsmedel

Sötningsmedel konserverar inte dina matvaror så som socker gör, eftersom socker helt naturligt ger dåliga tillväxtbetingelser för mikroorganismer. Ersätts socker med sötningsmedel måste maten antingen få konserveringsmedel tillsatt, eller så blir den snabbt dålig.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar