Michelle Kristensen: Därför funkar platt mage-programmet

Enligt I FORMs träningsexpert Michelle Kristensen är platt mage-programmet effektivt eftersom övningarna görs med belastning samt att man tränar hårda och korta pass vilket ger en optimal efterförbränning.

Kombinera I FORM-kuren med det här effektiva träningsprogrammet så ser du snabba resultat.

Därför funkar programmet

  • Du tränar snabbt och hårt. Just den kombinationen är effektiv för att förbränna magfett. I platt mage-programmet tränar du maximalt en halvtimme åt gången.
  • Du använder vikter i de flesta av övningarna. Det får musklerna att arbeta så mycket det går varje gång, samtidigt som du hela tiden kan anpassa vikterna till lämplig nivå.
  • Du skapar en efterförbränning. Både under intervallträningen och under övningarna körs pulsen i topp. Det triggar en efterförbränning i upp till 24 timmar.
  • Du äter sundare. När du börjar träna får du automatiskt lust att äta hälsosammare. På det viset förstärks träningens positiva hälsoeffekt.

Det ska vara tufft

Många kvinnor gör 100 situps, eller ligger i plankan i tre minuter, var och varannan dag. Men det är inte bästa sättet att träna magens muskler.

Om du verkligen vill ha starkare magmuskler ska du först och främst träna med belastning. Därför innefattar många av platt mage-programmets övningar hantlar. Och i takt med att du blir starkare kan du själv öka belastningen.

Välj en vikt som gör att du efter 10—12 repetitioner inte klarar av fler, utan att vila.

För att uppnå bästa möjliga resultat är det viktigt att du verkligen pressar dig själv.