Massor av kalk binder fettet

Parmesan, skyr och keso. Det är så gott! Dessutom har mejeriprodukter den bonusen att de är rika på kalk, som har en positiv effekt på din kaloribudget.

Parmesan, ost mot vit bakgrund.

Lägg mejeriprodukter i maten

Mejeriprodukter är proppfull med kalcium. Kalcium är mest känt för att ge dig ett starkt skelett, men mineralet kan mycket mer. Det kan bland annat binda en del av kostens fett och göra det till en osmältbar massa, som åker rakt igenom tarmsystemet utan att tas upp. Processen kallas förtvålning.

Dessutom är mejeriprodukterna enormt rika på protein, som förstärker kroppens förbränning och samtidigt mättar riktigt bra.

LÄS OCKSÅ: 9 myter om ost – vad är sant och vad är falskt?

Så mycket påverkar kalk

Det finns till exempel 600 mg kalcium i 50 gram parmesan eller 4 dl skyr, och det binder över 30 kalorier som du alltså slipper ta upp.

LÄS OCKSÅ: Vad gör kalcium i kroppen?

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background