© wichmann+bendtsen

Soppa med tomat, palmkål och bönor

Laga en värmande vintersoppa med tomat, palmkål och vita bönor. Det tar bara 20 minuter – och så har du en perfekt soppa när det blåser kallt ute.

12 januari 2016 av Anne Larsen och Martin Kreutzer

Soppa med tomat, palmkål och bönor

2 personer

2 dl blötlagda och kokta vita bönor, motsvarande 1 dl råa

200 g palmkål, grönkål eller savoykål

1–2 vitlöksklyftor

2 msk extra jungfruolja

½ tsk mald torkad chili

1 burk krossade tomater, eller 4 dl mosade tomater

6 dl buljong, kyckling- eller grönsaksbuljong

Havssalt och svartpeppar

Parmesanost

 

Så gör du

  • Gör i ordning kålen. Om det är palmkål eller grönkål skär du bort en del av mittsträngen och ändarna.
  • Skär bladen i mindre bitar. Skölj grundligt och slunga dem torra.
  • Skär vitlök i fina tärningar och stek dem mjuka och glansiga i 1 msk olivolja.
  • Lägg i kålen och blanda noga.
  • Lägg i chili och tomat.
  • Späd med buljong och låt soppan sjuda i 5 minuter.
  • Lägg i bönorna och värm dem.
  • Lägg också i den sista msk olivolja.
  • Ta en stavmixer och mixa lätt 4-5 ggr.
  • Soppan ska inte vara för finmixad, utan framstå som rustik.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera den varma soppan.
  • Ställ fram parmesanost och ett rivjärn på bordet.

 

Näringsinnehåll per portion:

  • Energi: 425 kcal
  • Protein: 23,4 g
  • Fett: 20,5 g
  • Kolhydrater: 45,3 g
  • Kostfiber: 15,4 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar