Sparris som nyttiga snacks

35 minuter
383 kcal

Innehåller massor av skelettstärkande kalcium.

Sparris

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

2 personer

  • 600 g gröna och vita sparrisar
  • 2 skivor parmaskinka
  • 2 msk grön basilikapesto
  • Citron
  • 2 ägg
  • 1 dl ricotta eller keso
  • Salt
  • Peppar
  • 20 g parmesan

Tillagning

Skölj sparrisen och bryt av ändarna. Skala även de vita.

  • Rätt 1: Ta bort den gröna sparrisen och dela parmaskinkan i två delar på längden. Linda sedan in dem två och två i skinkan. Stek dem i cirka 8 minuter i stek- eller grillpanna. Ät dem ljumna.
  • Rätt 2: Dela resten av sparrisen i två bitar. Koka cirka fem gröna i 3-4 minuter och fyra vita i 7 minuter. Blanda dem med pesto och servera citronklyftor till.
  • Rätt 3: Skär de sista sparrisarna i små bitar och koka i 2 minuter. Rör ihop ägg, ricotta, salt, peppar och lite riven parmesanost. Häll upp blandningen i muffinsformar och grädda dem i 175 grader i ca 25 minuter. Ät dem ljumma eller kalla och med grovt bröd.

Sund bonus

Rätten innehåller massor av folsyra som täcker hela ditt dagsbehov. Dessutom täcker du också nästan 40 procent av ditt dagliga behov av skelettstärkande kalcium.