Sparris som nyttiga snacks

Innehåller massor av skelettstärkande kalcium.

10 juni 2016 av I FORM

2 personer

600 g gröna och vita sparrisar
2 skivor parmaskinka
2 msk grön basilikapesto
Citron
2 ägg
1 dl ricotta eller keso
Salt
Peppar
20 g parmesan

Här hittar du fler sunda snacks för att stilla den lilla hungern.

Tillagning

Skölj sparrisen och bryt av ändarna. Skala även de vita.

  • Rätt 1: Ta bort den gröna sparrisen och dela parmaskinkan i två delar på längden. Linda sedan in dem två och två i skinkan. Stek dem i cirka 8 minuter i stek- eller grillpanna. Ät dem ljumna.
  • Rätt 2: Dela resten av sparrisen i två bitar. Koka cirka fem gröna i 3-4 minuter och fyra vita i 7 minuter. Blanda dem med pesto och servera citronklyftor till.
  • Rätt 3: Skär de sista sparrisarna i små bitar och koka i 2 minuter. Rör ihop ägg, ricotta, salt, peppar och lite riven parmesanost. Häll upp blandningen i muffinsformar och grädda dem i 175 grader i ca 25 minuter. Ät dem ljumma eller kalla och med grovt bröd.

Sund bonus

Rätten innehåller massor av folsyra som täcker hela ditt dagsbehov. Dessutom täcker du också nästan 40 procent av ditt dagliga behov av skelettstärkande kalcium.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar