Ugnsbakad lax med parmesan och spetskål

25 minuter
251 kcal

Njut av ugnsbakad lax med parmesan, spetskål och betor.

Alla recept som ingår i I FORM-kuren innehåller bara 250 kcal.

© wichmann+bendtsen

Ugnsbakad lax med parmesan

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 200 g laxfilé, benfri och utan skinn
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • En liten näve ärtskott och dill
  • 150 g polkabeta eller rödbeta
  • 2 lime
  • 150 g spetskål
  • 2 dl kokande vatten
  • Lite salt
  • Färskriven parmesan, cirka 5 g

Gör så här

  • Ugnsbaka laxen i 12 minuter på 200 grader.

  • Skölj ärtskott och dill, och rulla in dem i hushållspapper.

  • Skala och skär polkabetan i mycket tunna skivor.

  • Droppa lite lime över dem.

  • Snitta kålen fint och häll kokande vatten över den. Salta lite och låt stå i ett par minuter.

  • Häll av kålen.

  • Servera laxen med betor och spetskål, och hyvla lite parmesan över.

  • Dekorera med dill, ärtskott och lime.