Alla recept som ingår i I FORM-kuren innehåller bara 250 kcal.© wichmann+bendtsen

Ugnsbakad lax med parmesan och spetskål

Njut av ugnsbakad lax med parmesan, spetskål och betor.

16 februari 2015 av Anne Larsen

Ugnsbakad lax med parmesan

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 25 minuter

INGREDIENSER

100 g laxfilé, benfri och utan skinn

Havssalt och nymalen svartpeppar

En liten näve ärtskott och dill

75 g polkabeta eller rödbeta

1 lime

75 g spetskål

1 dl kokande vatten

Lite salt

Färskriven parmesan, cirka 5 g

Gör så här

  • Ugnsbaka laxen i 12 minuter på 200 grader.
  • Skölj ärtskott och dill, och rulla in dem i hushållspapper.
  • Skala och skär polkabetan i mycket tunna skivor.
  • Droppa lite lime över dem.
  • Snitta kålen fint och häll kokande vatten över den. Salta lite och låt stå i ett par minuter.
  • Häll av kålen.
  • Servera laxen med betor och spetskål, och hyvla lite parmesan över.
  • Dekorera med dill, ärtskott och lime.

näringsinnehåll per person

Energi: 251 kcal

Protein: 23,7 g

Fett: 12,1 g

Kolhydrat: 14 g

Kostfiber: 3,5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar