Ugnsbakad lax med parmesan och spetskål

25 minuter
251 kcal

Njut av ugnsbakad lax med parmesan, spetskål och betor.

Alla recept som ingår i I FORM-kuren innehåller bara 250 kcal.

© wichmann+bendtsen

Ugnsbakad lax med parmesan

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 200 g laxfilé, benfri och utan skinn
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • En liten näve ärtskott och dill
  • 150 g polkabeta eller rödbeta
  • 2 lime
  • 150 g spetskål
  • 2 dl kokande vatten
  • Lite salt
  • Färskriven parmesan, cirka 5 g

Gör så här

  • Ugnsbaka laxen i 12 minuter på 200 grader.
  • Skölj ärtskott och dill, och rulla in dem i hushållspapper.
  • Skala och skär polkabetan i mycket tunna skivor.
  • Droppa lite lime över dem.
  • Snitta kålen fint och häll kokande vatten över den. Salta lite och låt stå i ett par minuter.
  • Häll av kålen.
  • Servera laxen med betor och spetskål, och hyvla lite parmesan över.
  • Dekorera med dill, ärtskott och lime.

Kolla I FORM för fler laxrecept.


De mest lästa artiklarna just nu

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background