Nyttiga recept Middag Ugnsbakad ... Ugnsbakad lax med parmesan och spetskål 25 minuter 251 kcal Njut av ugnsbakad lax med parmesan, spetskål och betor. Av Anne Larsen 15 februari 2015 Alla recept som ingår i I FORM-kuren innehåller bara 250 kcal. © wichmann+bendtsen Ugnsbakad lax med parmesan Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 person 200 g laxfilé, benfri och utan skinn Havssalt och nymalen svartpeppar En liten näve ärtskott och dill 150 g polkabeta eller rödbeta 2 lime 150 g spetskål 2 dl kokande vatten Lite salt Färskriven parmesan, cirka 5 g Gör så här Ugnsbaka laxen i 12 minuter på 200 grader. Skölj ärtskott och dill, och rulla in dem i hushållspapper. Skala och skär polkabetan i mycket tunna skivor. Droppa lite lime över dem. Snitta kålen fint och häll kokande vatten över den. Salta lite och låt stå i ett par minuter. Häll av kålen. Servera laxen med betor och spetskål, och hyvla lite parmesan över. Dekorera med dill, ärtskott och lime. Kolla I FORM för fler laxrecept. LaxFisk