Jag och min träningspartner: "Vi skrattar alltid när vi tränar tillsammans”

I CrossFit-miljön ser man ofta många som tränar seriöst för att förbättra tid och styrka. Därför tycker Signe att det är befriande att ha en träningspartner som kan skämta och driva med sig själv.

Jesper och Signe hänger i en viktstång. De är träningspartners och träffades på det lokala crossfit-gymmet.

TRÄNINGSPARTNER – En dag när träningslusten är låg kan det faktum att hon ska träffa de andra locka Signe till gymmet. Hon och hennes träningspartner Jesper pratar och skämtar med varandra i pauserna – och Signe gillar det.

© Privat foto

Signe, 36 år, tränar CrossFit med Jesper, som hon har träffat på gymmet

Hur lärde du känna din träningspartner?
“Vi känner varandra från CrossFiten. I och med att vi båda ofta tränade på morgonen sprang vi ofta på varandra där. Till en början tyckte jag faktiskt att han var lite märklig, men det var bara för att han är så öppen och pratig – även mot folk han inte känner.”

Är det vanligt att man pratar?
“Jag har tidigare tränat på större gym, där de flesta gick runt med hörlurar. Men mitt lokala CrossFit-gym är inte särskilt stort, och vi har en bra träningsmiljö. Det är enormt motiverande för min träningslust att träffa de andra.”

Vad får du ut av att ha en partner?
“Vi pressar varandra på det positiva sättet. När vi tränar ökar jag automatiskt tempot när jag tränar med Jesper. När jag lyckas lyfta något jag aldrig klarat förut har jag någon att dela det med. På en dålig dag kan jag vara lite självkritisk och då peppar Jesper alltid mig. Han är generellt mindre självkritisk och har mindre prestationsångest och det smittar.”

Jesper och Signe tränar. De är träningspartners och träffades på det lokala CrossFit-centret.

TRÄNINGSPARTNER – Med en träningspartner finns det alltid någon till hands som kan heja på dig och ge dig en klapp på axeln.

© Privat foto

Gör det någon skillnad att han är man?
“Ja, det tror jag. I förhållande till övningarna är det skönt att vi inte kan jämföra oss med varandra. Och så har han en befriande jargong. Det är raka rör och okomplicerat. Jag kan ha lite svårt med tävlingsmentaliteten, och då är det väldigt skönt att träna med någon som vill ha kul medan vi tränar, och inte tar allt på så stort allvar. Vi skrattar alltid när vi tränar tillsammmans.”