Därför ska du träna med din partner

Ni spenderar redan massor av tid tillsammans, så varför inte använda några timmar i i träningskläder? Läs om varför det funkar så bra att svettas tillsammans med din kärlek.

En man och en kvinna som tränar tillsammans.

SAMHÖRIGHET Partnerträning ger er både fysisk kontakt, närvaro och kvalitetstid.

© iStock

Det finns massor av bra anledningar att träna tillsammans med en partner. Framförallt din kärlekspartner.

Ni kommer ut och får kvalitetstid samtidigt som ni stärker hälsan. Här kan du läsa om fler bra anledningar att svettas med din kärlek.

5 bra anledninger att träna med din partner

Ni får kvalitetstid

Parträning erbjuder både fysisk kontakt, närvaro och kvalitetstid.

“Par-tid” är ofta det första som ryker när barn, jobb och hushåll kommer in i bilden. Genom att träna tillsammans får ni några fasta avbrott under veckan som bara handlar om er och ni blir inte störda av vardagens måsten.

Ni kommer iväg

Det är alltid mer bindande att bestämma träningsdejter med andra. Och när det är din kärlek som står och väntar med löparskorna på, blir det lite extra bindande. Det är svårare att komma med dåliga ursäkter till den som känner dig bäst och som du kanske dessutom bor med.

Ni presterar bättre

Det är aldrig kul att tappa ansiktet – och inte heller inför sin partner. Därför finns det också incitament för att lägga i en extra växel när vi är fysiskt aktiva med vår partner. Vi vill ju gärna anstränga oss lite extra och visa sig från vår bästa sida när vi är tillsammans med någon vi tycker om.

Ni stärker förhållandet

Det är inte bara prestationerna som blir bättre när ni tränar tillsammans. Er relation får också en boost. Ni ser nya sidor av varandra, stöttar varandra och blir imponerade och inspirerade av varandra.

En amerikansk studie, från 2021, visar till exempel att vi är mer tillfreds med våra romantiska förhållanden under dagar då vi tränar tillsammans med vår partner.

Det blir roligare

Det kan faktiskt vara oväntat roligt att svettas och frusta tillsammans med någon du älskar. Ni kan både göra träningspass där ni hjälps åt, eller där ni tävlar mot varandra. Ni kan utmana varandra och klappa varandra på axeln när ni är extra bra.