Kvinnor i träningskläder.

Med en eller flera löparkompisar är chansen stor att ni får extra trevligt efter löpträningen.

© iStock

Därför är det bra att ha en löparkompis

Det har en enorm betydelse för din löpprestation om du har en löparkompis. Se bara här!

24 augusti 2017 av Maria Albøg Jespersen

En slankare kropp, markerade muskler, starkare skelett och en högre energinivå. Du vet redan att det finns många sunda fördelar med att springa ett par gånger i veckan. Men det kan faktiskt gagna din löpprestation ännu mer om du hittar någon att springa tillsammans med. Här får du fyra goda skäl till att bli medlem i en löpargrupp.

1. Du kommer iväg

När någon står och väntar på dig är det svårare att skippa träningen när regnet öser ner och soffan verkar mer lockande. För då kommer det inte att bli kul efteråt.

2. Du får stöd

En klapp på ryggen i krävande terräng, ett par uppmuntrande ord när vägen känns tuff och en high five när ni är klara. Stöd och uppmuntran från din träningskompis kan motivera dig och (kanske) få dig att glömma din frustration när benen är trötta och du helst av allt bara vill springa hem. 

3. Ni kan pressa varandra

Sannolikheten är stor att ni håller tempot uppe när ni är två för ingen vill vara den som saktar ner. Speciellt under intervallträning är det bra att vara flera då det faller sig mer naturligt att ge järnet när det finns någon att hålla jämna steg med. 

4. Ni kan bli bättre tillsammans

Genom att jämföra varandras löptider kan ni både springa längre och snabbare. Enligt en amerikansk studie har det en positiv effekt på löpprestationerna när löpare jämför löpdata i virtuella nätverk.

Källor: health.com, arkiv m fl   

I FORM rustar dig för löprundan

Just nu kan du få en superpraktisk och snygg löparjacka från Active Fit tillsammans med I FORM. Löparjackan är skräddarsydd för att ge dig bästa möjliga förutsättningar att göra ditt bästa under träningen, oavsett väder och vind.

Få den snygga löparjackan tillsammans med massor av inspiration, tips och sunda recept från I FORM. Du sparar mer än 900 kr!

>>Se supererbjudandet här.<<

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar