Ont i ryggen? Ut och gå med dig - enklare lösning på problemet hittar du inte.

Ryggsmärtor kan gås bort

Det behöver inte krävas mer än en rask promenad för att slippa dina ryggsmärtor.

26 maj 2015 av I FORM

Har du ont i ryggen behöver det inte säkert att du behöver kämpa med långa träningsprogram - det kan vara lika effektivt att gå en promenad.

Detta konstaterar forskare efter att ha jämfört gång med träningsprogram och traditionell sjukgymnastik som hjälp mot ryggsmärtor.

Alla tre motionsformer medförde stora förbättringar, och forskare understryker därför att en effektiv metod mot en öm rygg.

Fler vinster

En snabb promenad ett par gånger i veckan kan bota din ömma rygg lika effektivt som långsam rehabträning – och 20-40 minuter åt gången räcker. Enligt forskning ger promenaderna samma slags träning som anpassade och avancerade övningar i en maskin.

Ett enklarare sätt att komma åt dina ryggsmärtor hittar du alltså inte, och som en bonus stärker du immunförsvaret och sänker blodtrycket – och så tänker du klarare.

Gå bort kilona

Vill du gå ner i vikt, men orkar inte svettas på en spinningcykel eller lyfta tunga vikter, så lägg ner det! Det räcker nämligen med något så enkelt och lugnt som att gå en promenad.

Det finns flera anledningar till att gång är perfekt smalmotion. I motsats till t ex löpning blir du inte hungrig av att gå en promenad, och dessutom är det så mycket lättare att komma ut och gå än att åka till gymmet efter en lång och stressig dag. Satsa på att gå 16 000 steg per dag om du vill se resultat på vikten.

Vi vill gärna hjälpa dig att gå ner i vikt och därför har vi just nu ett superbra erbjudande på ett plagg du bara måste ha när du går: en fiberjacka. Den lätta jackan är optimal under vår- och höstmånaderna, men tar så lite plats att du även kan ha den som extra lager under din regn- eller vindjacka. JUST NU får du en fiberjacka + 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + 49,50 kr i porto (totalt 198,50 kr).

Den jackan MÅSTE jag bara ha, så visa mig erbjudandet!

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar