Ryggsmärtor kan gås bort

Det behöver inte krävas mer än en rask promenad för att slippa dina ryggsmärtor.

Ont i ryggen? Ut och gå med dig - enklare lösning på problemet hittar du inte.

Har du ont i ryggen behöver det inte säkert att du behöver kämpa med långa träningsprogram - det kan vara lika effektivt att gå en promenad.

Detta konstaterar forskare efter att ha jämfört gång med träningsprogram och traditionell sjukgymnastik som hjälp mot ryggsmärtor.

Alla tre motionsformer medförde stora förbättringar, och forskare understryker därför att en effektiv metod mot en öm rygg.

Fler vinster

En snabb promenad ett par gånger i veckan kan bota din ömma rygg lika effektivt som långsam rehabträning – och 20-40 minuter åt gången räcker. Enligt forskning ger promenaderna samma slags träning som anpassade och avancerade övningar i en maskin.

Ett enklarare sätt att komma åt dina ryggsmärtor hittar du alltså inte, och som en bonus stärker du immunförsvaret och sänker blodtrycket – och så tänker du klarare.

LÄS OCKSÅ: Här sitter smärtan vid ryggskott

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background