5 goda skäl att gå

Att gå är den enklaste formen av motion. Och en promenad har dessutom mängder av hälsofördelar. Se bara här vilka fantastiska resultat du får bara genom att gå 30 minuter om dagen!

Två kvinnor går en promenad.

Det är enkelt att gå en promenad. Och det är en motionsform som de flesta människor kan ge sig i kast med. Men man ska inte underskatta vad promenader kan göra för hälsan. Kolla bara in de här 5 sakerna!

1. Du blir genast på bättre humör

Forskning visar att en promenad påverkar ditt nervsystem och ditt humör så att du blir mycket gladare. Dessutom förbränner du både kalorier OCH bygger muskelmassa. Bara fördelar, alltså!

Läs också: Moodtracking – så här kommer du igång

2. Du går ner i vikt

Börjar du gå regelbundet kommer du både märka skillnad på badrumsvågen och dina kläder. Och en promenad känns dessutom mycket mer överkomligt än annan träning, om du vill gå ner i vikt.

Du kan börja med gångprogrammet här

  1. Du blir mer kreativ

Det verkar kanske lite märkligt, menen studie från 2014 visar att människor som går medan de t ex ska tänka ut något nytt, har många fler kreativa idéer om man jämför med de som sitter ner medan de utmanar sin kreativitet.

LÄS OCKSÅ: 10 fel du kanske gör när du promenerar

4. Dina ben ser vältränade ut

Och det förblir de om du fortsätter med dina dagliga promenader. Musklerna hålls vältränade och tonade och det märks också på dina ben och din rumpa.

Dessutom kan den dagliga motionen förbättra din blodcirkulation.

5. Andra mål blir lättare att nå

Genom att gå 30 minuter varje dag bygger du upp en rutin. Det vill säga, du får lättare att komma igång med andra saker och hålla fast vid goda rutiner och vanor.

Använd I FORMs Mät din runda för att planera din promenad – eller för att mäta den när du kommer hem.