Tzatzikirecept
4 personer
TIDSÅTGÅNG
Tid totalt: 10 minuter
INGREDIENSER
2½ dl skyr
50 g fetaost
1 vitlöksklyfta
½ gurka
1 tomat
30 g kärnfria oliver
Så gör du tzatziki
- Kärna ur tomaterna och skär tomat och gurka i små tärningar.
- Hacka oliverna fint och riv vitlöken fint på rivjärn.
- Mixa skyr, fetaost och vitlök till en jämn kräm och blanda försiktigt ner resten av ingredienserna i krämen. Servera genast.
TIPS!Byt ut en del av skyren mot rökt ost för en rökigare smak.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 89 kcal
Protein: 10,3 g
Fett: 3,3 g
Kolhydrat: 4,9 g
Kostfiber: 0,8 g

© wichmann+bendtsen
5 skäl att äta dipp
-
Bjuder in till att äta mer grönt
Råa grönsaksstavar glider ner enklare när de serveras med lite gott att doppa i.
-
Tillfredsställer dina smaklökar
Med kryddor och örter blir maten mer smakrik och det främjar mättnaden.
-
Ersätter sås
En sund dippsås kan bespara dig en del kalorier, om du äter den istället för t ex bearnaisesås.
-
Ger tallriken ett lyft
En färgglad dipp kan piffa upp en trist vardagsrätt – visuellt och smakmässigt.
-
Boostar din hälsa
Beroende på vad du tillsätter, får du ett extra tillskott vitaminer och mineraler.