Så enkelt gör du en nyttig tzatziki

10 minuter
89 kcal

Gillar du grekisk sallad och tzatziki kommer du att älska denna dippen! Den innehåller nämligen det bästa av två världar i en tugga. Här är den grekiska yoghurten utbytt mot kvarg, som ger lite mer protein och innehåller mindre fett än originalet.

Tzatziki recept

TZATZIKI MED SKYR Vill du göra en mer fettsnål tzatziki så kan du ersätta grekisk yoghurt med skyr. Och bara lugn, din tzatziki kommer fortfarande att smaka fantastiskt.

© wichmann+bendtsen

Tzatzikirecept

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl skyr
  • 25 g fetaost
  • ½ vitlöksklyfta
  • ¼ gurka
  • ½ tomat
  • 15 g kärnfria oliver

Så gör du tzatziki

  • Kärna ur tomaterna och skär tomat och gurka i små tärningar.

  • Hacka oliverna fint och riv vitlöken fint på rivjärn.

  • Mixa skyr, fetaost och vitlök till en jämn kräm och blanda försiktigt ner resten av ingredienserna i krämen. Servera genast.

TIPS!Byt ut en del av skyren mot rökt ost för en rökigare smak.


Dipp och grönsaker
© wichmann+bendtsen

5 skäl att äta dipp

  • Bjuder in till att äta mer grönt Råa grönsaksstavar glider ner enklare när de serveras med lite gott att doppa i.

  • Tillfredsställer dina smaklökar Med kryddor och örter blir maten mer smakrik och det främjar mättnaden.

  • Ersätter sås En sund dippsås kan bespara dig en del kalorier, om du äter den istället för t ex bearnaisesås.

  • Ger tallriken ett lyft En färgglad dipp kan piffa upp en trist vardagsrätt – visuellt och smakmässigt.

  • Boostar din hälsa Beroende på vad du tillsätter, får du ett extra tillskott vitaminer och mineraler.