Tzatziki recept
Tzatziki med skyr

Vill du göra en mer fettsnål tzatziki så kan du ersätta grekisk yoghurt med skyr. Och bara lugn, din tzatziki kommer fortfarande att smaka fantastiskt.

© wichmann+bendtsen

Så enkelt gör du en nyttig tzatziki

Gillar du grekisk sallad och tzatziki kommer du att älska denna dippen! Den innehåller nämligen det bästa av två världar i en tugga. Här är den grekiska yoghurten utbytt mot kvarg, som ger lite mer protein och innehåller mindre fett än originalet.

9 april 2019 av Augusta Sørensen & Maria Albøg Jespersen

Tzatzikirecept för 4 personer

2½ dl skyr 
50 g fetaost 
1 vitlöksklyfta
½ gurka
1 tomat
30 g kärnfria oliver 

Så gör du tzatziki

  • Kärna ur tomaterna och skär tomat och gurka i små tärningar.
  • Hacka oliverna fint och riv vitlöken fint på rivjärn.
  • Mixa skyr, fetaost och vitlök till en jämn kräm och blanda försiktigt ner resten av ingredienserna i krämen. Servera genast.

TIPS! Byt ut en del av skyren mot rökt ost för en rökigare smak.


Näringsinnehåll per person:

Energi: 89 kcal
Protein: 10,3 g
Fett: 3,3 g
Kolhydrater: 4,9 g
Kostfibrer: 0,8 g

Förutom att smaka fantastiskt får du här 5 goda skäl till att äta dipp

Dipp och grönsaker
© wichmann+bendtsen
 

5 skäl att äta dipp

  • Bjuder in till att äta mer grönt
    Råa grönsaksstavar glider ner enklare när de serveras med lite gott att doppa i.
  • Tillfredsställer dina smaklökar
    Med kryddor och örter blir maten mer smakrik och det främjar mättnaden.
  • Ersätter sås
    En sund dippsås kan bespara dig en del kalorier, om du äter den istället för t ex bearnaisesås.
  • Ger tallriken ett lyft
    En färgglad dipp kan piffa upp en trist vardagsrätt – visuellt och smakmässigt.

  • Boostar din hälsa
    Beroende på vad du tillsätter, får du ett extra tillskott vitaminer och mineraler. 

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar