Grillad kyckling med sparrisfrikassé

Proteiner och vitaminer i härlig kombination.

3 april 2009 av I FORM

2 personer

2 kycklingbröstbitar utan ben (250 g)
Salt
Peppar
600 g vita och gröna sparrisar
1 schalottenlök
Olivolja
Citronsaft
1 liten bunt dill
150 g grova speltbaguette eller annat grovt bröd


Tillagning
Salta och peppra kycklingen och stek i grillpanna eller över en kolgrill i cirka 14 minuter på skinnsidan och 8 minuter på köttsidan, beroende på storleken. Skala de vita sparrisarna och bryt av både de vita och gröna sparrisarna vid foten, så att du tar bort den träaktiga delen. Skär dem i 4 cm långa bitar, halvera ev de vita på längden.

Skala och hacka en schalottenlök, och sautera den i en stor kastrull eller djup panna i cirka 1 msk olja ihop med sparrisen. Salta och peppra och stäng av efter 5 minuter. Blanda med lite citronsaft och plockade dillvippor. Skär kyckling i bitar och lägg dem ovanpå. Servera grova speltbaguetter till.

Sund bonus
Förutom alla kostfibrer är rättens styrka det stora innehållet av mättande proteiner. Samtidigt får du en massa antioxidanter i form av betakaroten, E-vitamin och C-vitamin.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar