Grillad kyckling med sparrisfrikassé

30 minuter
564 kcal

Proteiner och vitaminer i härlig kombination.

Grillad kyckling med sparrisfrikassé

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingbröstbitar utan ben (250 g)
  • Salt
  • Peppar
  • 600 g vita och gröna sparrisar
  • 1 schalottenlök
  • Olivolja
  • Citronsaft
  • 1 liten bunt dill
  • 150 g grova speltbaguette eller annat grovt bröd

Tillagning

Salta och peppra kycklingen och stek i grillpanna eller över en kolgrill i cirka 14 minuter på skinnsidan och 8 minuter på köttsidan, beroende på storleken. Skala de vita sparrisarna och bryt av både de vita och gröna sparrisarna vid foten, så att du tar bort den träaktiga delen. Skär dem i 4 cm långa bitar, halvera ev de vita på längden.

Skala och hacka en schalottenlök, och sautera den i en stor kastrull eller djup panna i cirka 1 msk olja ihop med sparrisen. Salta och peppra och stäng av efter 5 minuter. Blanda med lite citronsaft och plockade dillvippor. Skär kyckling i bitar och lägg dem ovanpå. Servera grova speltbaguetter till.

Sund bonus

Förutom alla kostfibrer är rättens styrka det stora innehållet av mättande proteiner. Samtidigt får du en massa antioxidanter i form av betakaroten, E-vitamin och C-vitamin.