- Gör i ordning kycklingen och lägg den i en soppgryta.
- Skär lök, morot, bladselleri och persiljerot i mindre bitar och lägg dem i grytan.
- Lite av lökens fina skal får gärna koka med (det näst yttersta lagret).
- Bind ett bomullssnöre kring timjanbuketten och lägg den i grytan ihop med lagerblad och peppar.
- Fyll på med vatten så allt precis täcks, och så det kan koka utan att koka över.
- Kokar du i för mycket vatten blir buljongen inte lika intensiv.
- Ta upp kycklingen och dela den.
Vet du inte vad du ska använda själva kycklingen till? Prova då den här läckra salladen med kyckling.
- Lägg tillbaka skrov och skinn i grytan och koka i ytterligare 3 timmar.
- Låt soppan svalna med örterna i.
- Sila den, salta och fördela den i plastlådor.
- Soppan kan stå 3 dagar i kylen och håller sig 3 månader i frysen.
- Kan med fördel ätas både varm och kall.
- Ät 4-5 deciliter buljong till frukost.
LÄS OCKSA:Få bra tips på hur du lagar den godaste pumpasoppan.