Kycklingsallad med äpple och citrus

30 minuter
419 kcal

På bara 30 minuter kan du servera den här läckra kycklingsalladen som kombinerar syrligt med sött och starkt.

Tallrik med sallad

Kycklingsallad med äpple och citrus

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 msk rå quinoa (4 msk kokt)
  • 10 halva valnötskärnor
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 2 tsk smör
  • tsk malda chiliflingor
  • Havssalt och svartpeppar
  • 100 g blandade salladssorter,här radicchio, mizuna/rucola ochhjärtsallad
  • 1 näve vattenkrasse
  • 1 liten rödlök
  • 1 rosa grapefrukt
  • 1 apelsin
  • 1 syrligt äpple
  • 2 tsk kallpressad rapsolja

Så lagar du kycklingsallad

  • Rosta valnötskärnorna lätt i en torrpanna.

  • Skär kycklingen i mindrebitar.

  • Värm oljan i pannan, lägg ismör och låt brusa upp.

  • Stek kycklingbitarna,krydda med chili, saltoch peppar under tiden och läggsedan på hushållspapper.

  • Skölj och slunga sallad och vattenkrasseoch skär rödlöken i ringar.

  • Filéa citrusfrukterna: Skär av toppoch botten.

  • Ställ upp frukten,skär av skalen uppifrån och ner,inklusive allt det vita.

  • Skär filéernafria mellan membranen.

  • Skär till sist äpplet i fina skivor ochpressa över citrussaften som ärkvar i de filéade frukterna.

  • Läggupp salladen med kyckling, citrusfiléer,äpple, valnötter, quinoaoch lök.

  • Droppa rapsolja över.