Nyttiga recept Middag Kycklingsa... Kycklingsallad med äpple och citrus 30 minuter 419 kcal På bara 30 minuter kan du servera den här läckra kycklingsalladen som kombinerar syrligt med sött och starkt. Av Anne Larsen och Martin Kreutzer 23 maj 2016 Kycklingsallad med äpple och citrus Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 msk rå quinoa (4 msk kokt) 10 halva valnötskärnor 2 kycklingfiléer 2 tsk extra jungfruolja 2 tsk smör tsk malda chiliflingor Havssalt och svartpeppar 100 g blandade salladssorter,här radicchio, mizuna/rucola ochhjärtsallad 1 näve vattenkrasse 1 liten rödlök 1 rosa grapefrukt 1 apelsin 1 syrligt äpple 2 tsk kallpressad rapsolja Så lagar du kycklingsallad Rosta valnötskärnorna lätt i en torrpanna. Skär kycklingen i mindrebitar. Värm oljan i pannan, lägg ismör och låt brusa upp. Stek kycklingbitarna,krydda med chili, saltoch peppar under tiden och läggsedan på hushållspapper. Skölj och slunga sallad och vattenkrasseoch skär rödlöken i ringar. Filéa citrusfrukterna: Skär av toppoch botten. Ställ upp frukten,skär av skalen uppifrån och ner,inklusive allt det vita. Skär filéernafria mellan membranen. Skär till sist äpplet i fina skivor ochpressa över citrussaften som ärkvar i de filéade frukterna. Läggupp salladen med kyckling, citrusfiléer,äpple, valnötter, quinoaoch lök. Droppa rapsolja över. SalladKycklingÄpple