Gröna pannkakor med kräftstjärtar och avokado

20 minuter
362 kcal

Här är pannkakorna som är den perfekta måltiden. Dessa gröna pannkakor är gjorda av spenat, grönkål, havregryn och ägg. Pannkakorna är ett sundare alternativ till bröd och hela rätten kan lagas på 20 minuter. Här serveras de med avokado och kräftstjärtar.

Gröna pannkakor med kräftstjärtar

Gröna pannkakor med kräftstjärtar och avokado

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ¼ grapefrukt, saften
  • ½ msk olja
  • ½ tsk agavesirap
  • 200 g kräftstjärtar
  • 1 stor näve grönkål
  • 1 stor näve spenatblad
  • 4 ägg
  • 1 näve havregryn
  • ½ tsk havssalt
  • 1 tsk kokosolja till stekning
  • ½ avokado
  • Lite pressad citron
  • 1 näve lökgroddar eller alfalfagroddar
  • 1 lime

Så lagar du gröna pannkakor

  • Rör ihop grapefruktsaft, olja och agavesirap, blanda ner kräftstjärtarna och ställ svalt.
  • Hacka grönkål och spenat fint i en matberedare.
  • Tillsätt ägg, havregryn och salt och vispa pannkakssmeten i 1 min.
  • Stek 4 pannkakor i lite kokosolja i en stekpanna.
  • Dela avokadon i 8 tunna skivor och pressa citron över.
  • Lägg upp två pannkakor på varje tallrik, fördela kräftstjärtarna på pannkakorna och servera med skivor av avokado, groddar och limeklyftor.

TIPS! Istället för grönkål och spenat kan du använda broccoli i din gröna pannkakssmet.