Varm choklad med chili

15 minuter
173 kcal

Tina upp själen med I FORMs version av varm choklad med chili, eller använd den för att värma frusna fingrar. Sätt på spisen (eller vattenkokaren) och njut av ett av våra goda alternativ till kvällskaffe.

Varm choklad med chili

FÅ UPP VÄRMEN – med den här godsaken!

© Thomas Dahl

Varm choklad med chili

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 tsk färsk chili
  • 30 g mörk choklad, ca. 70 %
  • 4 dl lättmjölk
  • 1 tsk agavesirap
  • ¼ vaniljstång

Så gör du

  • Hacka chili fint och skär chokladen i mindre bitar.
  • Lägg chilin i en liten kastrull med mjölk, sirap och fröna från vaniljstången.
  • Rör runt i kastrullen tills chokladen är helt smält. Servera direkt.

LÄS OCKSA: Är chili nyttigt?

TIPS! Lite kanel på toppen blir också gott på den varma chokladen.