Söta rispappersrullar med dipp

30 minuter
201 kcal

Få en härlig energiboost med de här läckra rispappersrullarna med frukt och lime- och mangodipp.

Rispappersrullar med frukt.

Söta rispappersrullar med limedipp & spicy mangodipp

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Limedipp

  • ¼ dl skyr
  • Saft och skal av ½ lime
  • ¼ msk akaciahonung

Spicy mangodipp

  • ¼ mango
  • ½ tsk ingefära, finriven
  • ½ msk pressad citron
  • ½ nypa cayennepeppar

Rispappersrullar

  • ¼ mango
  • ½ apelsin
  • ½ äpple
  • 1 kiwier
  • 62 g björnbär
  • ½ näve färska örtkryddor, t ex mynta och citronmeliss
  • 4 st. rispapper

Så gör du söta rispappersrullar

  • Gör limedippen genom att röra ihop alla ingredienserna noga.
  • Mixa ihop alla ingredienserna till mangodippen till en läcker och krämig konsistens.
  • Tvätta frukt och örtkryddor och skär i passande bitar.
  • Fyll ett stort fat eller en stekpanna med varmt vatten och doppa ett ark rispapper i det i ett par sekunder, till det är mjukt.
  • Ta försiktigt upp det och lägg det på en skärbräda.
  • Fyll mitten av rispappret med frukt och örtkryddor och vik försiktigt in den sida som är närmast dig över fyllningen.
  • Vik därefter in sidorna mot mitten och rulla ihop tills rullen är sluten.
  • Upprepa proceduren tills du har gjort alla rispappersrullarna.
  • Skär dem försiktigt på mitten och servera dem med limedipp och mangodipp vid sidan av.