Nyttiga recept Nyttiga snacks Söta rispa... Söta rispappersrullar med dipp 30 minuter 201 kcal Få en härlig energiboost med de här läckra rispappersrullarna med frukt och lime- och mangodipp. Av Signe Moesby Leth 30 januari 2017 Söta rispappersrullar med limedipp & spicy mangodipp Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer Limedipp ¼ dl skyr Saft och skal av ½ lime ¼ msk akaciahonung Spicy mangodipp ¼ mango ½ tsk ingefära, finriven ½ msk pressad citron ½ nypa cayennepeppar Rispappersrullar ¼ mango ½ apelsin ½ äpple 1 kiwier 62 g björnbär ½ näve färska örtkryddor, t ex mynta och citronmeliss 4 st. rispapper Så gör du söta rispappersrullar Gör limedippen genom att röra ihop alla ingredienserna noga. Mixa ihop alla ingredienserna till mangodippen till en läcker och krämig konsistens. Tvätta frukt och örtkryddor och skär i passande bitar. Fyll ett stort fat eller en stekpanna med varmt vatten och doppa ett ark rispapper i det i ett par sekunder, till det är mjukt. Ta försiktigt upp det och lägg det på en skärbräda. Fyll mitten av rispappret med frukt och örtkryddor och vik försiktigt in den sida som är närmast dig över fyllningen. Vik därefter in sidorna mot mitten och rulla ihop tills rullen är sluten. Upprepa proceduren tills du har gjort alla rispappersrullarna. Skär dem försiktigt på mitten och servera dem med limedipp och mangodipp vid sidan av. Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept BjörnbärApelsinMangoÄppleVegetarisk mat