Hemlagade müslibarer

40 minuter
203 kcal

Recept på hemgjorda müslibarer, perfekta som ett hälsosamt mellanmål fullproppat med fibrer och helt sockerfria.

Müslibar

MÜSLIBAR – Kokosolja ger en rund och fin smak, medan fullkorn och frön ger dig ett tillskott av nyttiga kostfibrer.

© wichmann+bendtsen

Hemlagade müslibarer

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • 16 g mandlar
  • 25 g grovvalsade havregryn
  • 5 g pumpafrön
  • 5 g solrosfrön
  • 5 g torkade tranbär
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ nypa havssalt
  • ¼ dl honung
  • ½ msk kokosolja

Så här gör du

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Hacka mandlarna grovt och rör ihop med alla de övriga torra ingredienserna. Häll sedan över hälften i en matberedare eller mixer och mixa till ett grovt mjöl.
  • Häll tillbaka det grova mjölet i skålen med torra ingredienser och rör ihop.
  • Tillsätt honung och kokosolja, och rör ihop ordentligt.
  • Fördela müslimassan på en bakplåtspappersklädd plåt (20 x 20 cm). Tryck fast müslimassan i formen så att barerna inte faller isär.
  • Grädda i 30 min, tills ytan är gyllene.
  • Låt massan svalna helt innan du skär den i 12 barer.
  • Förvara i en lufttät behållare i rumstemperatur. De håller cirka 14 dagar.

TIPS Du kan variera med annan torkad frukt eller andra frön.