Chocolate chip cookie dough-proteinbarer

70 minuter
290 kcal

Mjuka och krämiga hemgjorda proteinbars som passar perfekt efter träning eller som ett alternativ till sötsaker.

Proteinbarer

PROTEINBARER – Barerna kan också ätas som en snabb frukost när du är på språng.

© wichmann+bendtsen

Chocolate chip cookie dough-proteinbarer

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • 6 g mörk choklad
  • 48 g vanilj veteproteinpulver (75 g protein per 100 g)
  • 20 g mandelmjöl
  • ¼ nypa flingsalt
  • 20 g jordnötssmör
  • ¼ dl honung
  • ½ dl mjölk eller växtdryck

Så här gör du

  • Hacka chokladen grovt.
  • Rör ihop proteinpulver, mandelmjöl, flingsalt, jordnötssmör och honung.
  • Rör i lite mjölk i taget, tills konsistensen är fast och jämn. Det är inte säkert att all mjölk behövs.
  • Rör till slut i den hackade chokladen, och fördela massan i en form (12 x 22 cm). Ställ i frysen en timme.
  • Skär ut 10 barer. Förvara antingen i frysen, där

TIPS Jordnötssmör kan ersättas med mandelsmör eller andra nötsmör.