Auberginepuré (melizanosaláta)

45 minuter
59 kcal

Mmm, det här är jättegott! Dippen håller sig några dagar i kylen, men ta fram den i god tid för att få bästa smak.

Auberginepuré

Auberginepuré (melizanosaláta)

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portion

  • 4 auberginer
  • 4 fett vitlök
  • 1 liten rödlök
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 citron, saften
  • 4 msk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 knippa bredbladig persilja
  • 2 msk granatäppelkärnor

Gör så här:

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Dela auberginerna på längden och baka dem i 30 minuter eller tills de är helt mjuka och börjar få färg.
  • Pressa vitlöken och hacka rödlöken.
  • Kyl auberginen något och blanda med hälften av de övriga ingredienserna utom persilja och granatäpple.
  • Grovmosa den andra halvan av auberginen med en gaffel. Rör ihop med den mixade auberginen och finhackad bladpersilja.
  • Smaka av och servera med granatäppelkärnor.

TIPS: Efter en grillkväll kan du lägga några auberginer på grillen. Du slipper sätta på ugnen och den goda dippen får en härlig rökig smak.

TIPS: Du kan också lägga till soltorkade tomater, färsk chili eller sambal oelek. Det ger en annorlunda, men också mycket god smak.