Kall skyr-bearnaise
2 personer
Tid totalt: 10 minuter
2 pastöriserade äggulor
2 tsk dragonvinäger
1 tsk dijonsenap
2 msk kallpressad rapsolja
200 g skyr
Havssalt
Nymalen svartpeppar
En liten näve färsk dragon
Så gör du skyr-bearnaise
- Vispa äggulorna med vinäger, senap och en nypa salt.
- Vispa i oljan – och därefter skyr.
- Smaka av med salt, peppar och finhackad dragon.
Kall sauce verte med grönpeppar
2 personer
Tid totalt: 10 minuter
200 g skyr
2 msk mascarpone
½ tsk grönpeppar i lag (finns på vanliga kryddburkar, t ex Santa Marias)
½ grön paprika
1 vitlöksklyfta
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad gräslök
Pressad citron
Havssalt och nymalen svartpeppar
Så gör du sauce verte
- Rör skyr med mascarpone, hackade och krossade grönpepparkorn, mycket finhackad grön paprika, pressad vitlök, persilja och gräslök.
- Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
Ljummen spicy tomatsås
2 personer
Tid totalt: 10 minuter
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk extra jungfruolja
400 g tomater (eller en burk skalade tomater)
½ röd paprika
1 msk rödvinsvinäger (alternativt vitvinsvinäger)
¼ röd chili eller ½ tsk torkad mald chili
2 dl grönsaks- och/eller kycklingbuljong
Havssalt och nymalen svartpeppar
Så lagar du ljummen tomatsås
- Hacka löken och stek den mjuk och glansig i 1 msk olivolja.
- Skär tomater och paprika i tärningar och lägg i grytan ihop med vinäger, chili och buljong.
- Låt sjuda i 10 minuter. Mixa såsen med 1 msk olivolja och smaka av med salt och peppar.
- Såsen kan avnjutas både varm, kall och ljummen.