Zucchini bolognese med morot, bladselleri, lök, tomat, parmesan och basilika

50 minuter
473 kcal

Den här nyttiga varianten på klassisk bolognese är ett riktigt bra alternativ om du vill äta antiinflammatoriskt.

Foto: Miklos Szabo

Zucchini bolognese med morot, bladselleri, lök, tomat, parmesan och basilika

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 stjälkar bladselleri
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 250 g nöt- eller kalvfärs, 3–7 % fett
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl hönsbuljong
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 1 squash
  • 1 liten näve basilika
  • Hyvlad parmesan

Så gör du zucchini bolognese med morot, bladselleri, lök, tomat, parmesan och basilika

  • Skär lök, morot och bladselleri i små tärningar. Stek dem mjuka och blanka i olivolja.
  • Lägg i köttet och blanda runt.
  • Lägg i krossade tomater och låt allt sjuda i 30 minuter. Häll i 1 dl buljong under tiden.
  • Smaka av köttfärssåsen med salt och peppar.
  • Använd ett mandolinjärn eller en spirelli och skär squash i spagettiform. Blanchera den eller använd den rå.
  • Lägg upp squashstrimlorna med köttfärssås, basilika och lite hyvlad parmesan.