Foto: Miklos Szabo

Zucchini bolognese med morot, bladselleri, lök, tomat, parmesan och basilika

Den här nyttiga varianten på klassisk bolognese är ett riktigt bra alternativ om du vill äta antiinflammatoriskt.

Zucchini bolognese med morot, bladselleri, lök, tomat, parmesan och basilika

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 40 minuter

Tid totalt: 50 minuter

INGREDIENSER

1 gul lök

1 morot

2 stjälkar bladselleri

2 msk extra jungfruolja

250 g nöt- eller kalvfärs, 3–7 % fett

1 burk krossade tomater

1 dl hönsbuljong

Havssalt och nymalen svartpeppar

1 squash

1 liten näve basilika

Hyvlad parmesan

Så gör du zucchini bolognese med morot, bladselleri, lök, tomat, parmesan och basilika

  • Skär lök, morot och bladselleri i små tärningar. Stek dem mjuka och blanka i olivolja.

  • Lägg i köttet och blanda runt.

  • Lägg i krossade tomater och låt allt sjuda i 30 minuter. Häll i 1 dl buljong under tiden.

  • Smaka av köttfärssåsen med salt och peppar.

  • Använd ett mandolinjärn eller en spirelli och skär squash i spagettiform. Blanchera den eller använd den rå.

  • Lägg upp squashstrimlorna med köttfärssås, basilika och lite hyvlad parmesan.

Näringsinnehåll per person

Energi: 473 kcal

Protein: 38,9 g

Fett: 27,8 g

Kolhydrat: 20,8 g

Kostfiber: 6,2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar