Zucchini bolognese med morot, bladselleri, lök, tomat, parmesan och basilika

50 minuter
473 kcal

Den här nyttiga varianten på klassisk bolognese är ett riktigt bra alternativ om du vill äta antiinflammatoriskt.

Foto: Miklos Szabo

Zucchini bolognese med morot, bladselleri, lök, tomat, parmesan och basilika

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 stjälkar bladselleri
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 250 g nöt- eller kalvfärs, 3–7 % fett
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl hönsbuljong
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 1 squash
  • 1 liten näve basilika
  • Hyvlad parmesan

Så gör du zucchini bolognese med morot, bladselleri, lök, tomat, parmesan och basilika

  • Skär lök, morot och bladselleri i små tärningar. Stek dem mjuka och blanka i olivolja.

  • Lägg i köttet och blanda runt.

  • Lägg i krossade tomater och låt allt sjuda i 30 minuter. Häll i 1 dl buljong under tiden.

  • Smaka av köttfärssåsen med salt och peppar.

  • Använd ett mandolinjärn eller en spirelli och skär squash i spagettiform. Blanchera den eller använd den rå.

  • Lägg upp squashstrimlorna med köttfärssås, basilika och lite hyvlad parmesan.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background