Foto: Miklos Szabo

Zucchini bolognese med morot, bladselleri, lök, tomat, parmesan och basilika

Den här nyttiga varianten på klassisk bolognese är ett riktigt bra alternativ om du vill äta antiinflammatoriskt.

14 augusti 2018 av Anne Larsen

Zucchini bolognese med morot, bladselleri, lök, tomat, parmesan och basilika

2 personer

1 gul lök 
1 morot 
2 stjälkar bladselleri 
2 msk extra jungfruolja 
250 g nöt- eller kalvfärs, 3–7 % fett 
1 burk krossade tomater 
1 dl hönsbuljong 
Havssalt och nymalen svartpeppar 
1 squash 
1 liten näve basilika 
Hyvlad parmesan


Vet du vad antiinflammatorisk kost är? Klicka här och lär dig mer om den nya kosttrenden, som har kommit för att stanna!

Så gör du zucchini bolognese med morot, bladselleri, lök, tomat, parmesan och basilika

  • Skär lök, morot och bladselleri i små tärningar. Stek dem mjuka och blanka i olivolja. 

  • Lägg i köttet och blanda runt. 

  • Lägg i krossade tomater och låt allt sjuda i 30 minuter. Häll i 1 dl buljong under tiden. 

  • Smaka av köttfärssåsen med salt och peppar. 

  • Använd ett mandolinjärn eller en spirelli och skär squash i spagettiform. Blanchera den eller använd den rå. 

  • Lägg upp squashstrimlorna med köttfärssås, basilika och lite hyvlad parmesan.

Näringsinnehåll per person
Energi 473 kcal - Protein 38,9 g - Fett 27,8 g - Kolhydrater 20,8 g - Kostfibrer 6,2 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar