Kalvkött i wok med massor av grönt

20 minuter
576 kcal

När middagen ska vara enkel och snabb, så är wok alltid en bra idé. Här får du receptet på en läker wok med kalvkött och krispiga grönsaker.

Skål med wok

GILLAR DU KRYDDIG MAT? Du kan själv bestämma hur kryddstark din wok ska vara.

© wichmann+bendtsen

Kalvkött i wok med massor av grönt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 schalottenlök
  • 1 morot
  • ½ gul paprika
  • ½ grön paprika
  • ½ röd paprika
  • ½ spetskål
  • röd chili
  • 1 msk extra jungfruolja
  • 300 g mört kalvkött i strimlor, t ex innanlår
  • 2 msk fisksås
  • 4 msk soja
  • 4 salladslökar
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 hjärtsallad
  • ½ gurka
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 1 näve böngroddar
  • 1 näve rödbetsgroddar eller alfalfagroddar
  • 1 näve persilja eller koriander

Gör så här

  • Skär lök, morot, paprikor och spetskål i strimlor, och skär chili i tunna ringar.

  • Låt löken svettas i olja i en wok eller en panna med hög kant. Lägg köttet i woken, bryn det och stek vidare.

  • Lägg i morot, paprikor, chili och spetskål och blanda noga. Häll därefter i fisksås och soja och rör runt. Lägg i salladslök och kokosmjölk och låt allt bli genomvarmt.

  • Blanda ner skuren sallad och gurka i rätten och smaka av med salt och peppar. Servera med groddar och grovhackad persilja.