Kalvstek med persika, ostronskivling och potatis

30 minuter
355 kcal

Frukt i maten kan vara det som gör hela rätten. Kalvstek och potatis är goda i sig själva, men här toppar vi med persikor och ostronskivling. Smaklig måltid!

Kalvstek + potatis

Kalvstek med gröna tillbehör

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g små potatisar
  • 1 knippe bredbladig persilja
  • 1 knippe mynta
  • 150 g ostronskivling
  • 1 msk extra jungfruolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 2 persikor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 kalvbiffar, filé eller fransyska
  • Lite extra jungfruolja till stekning
  • 1 liten tärning smör till stekning
  • Lite kallpressad rapsolja

Så lagar du kalvstek med gröna tillbehör

  • Skrubba och koka potatisen.

Hacka persiljan och myntan fint.

  • Skär ostronskivlingen fint och stek den i olivolja. Salta och peppra.

  • Skär persikorna i fina klyftor och stek dem lätt tillsammans med svampen. Häll i vinäger och koka upp med persikorna och svampen. Smaksätt med salt och färskmald peppar.

  • Badda köttet med hushållspapper. Värm upp olivolja i en panna och lägg i smöret . Stek köttet på bägge sidorna till önskad rödhet, vilket är ca 4–5 min på vardera sidan beroende på köttets tjockhet. Tryck med fingret på köttet, ju mjukare, desto rödare är det.

  • Mosa de kokta potatisarna lätt, ringla rapsolja över och strö sedan persilja och mynta över.

  • Lägg upp köttet med svampen och persikorna och lägg potatisen bredvid.