Fläskfilé i wok med blomkål och jordnötter

30 minuter
547 kcal

Snabblagad och nyttig wok med fläskfilé, blomkål och jordnötter. Det tar bara 30 minuter.

Fläskfilé i wok med blomkål och jordnötte

TIPS! Badda köttet torrt med kökspapper innan stekning. Då undviker du att det ”kokar” i pannan och istället får en god stekyta

© wichmann+bendtsen

Fläskfilé i wok med blomkål och jordnötter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • 2 schalottenlökar, små
  • 2 citrongräs
  • ½ grön chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor bit ingefära
  • 2 tsk mörk sesamolja
  • 250 g fläskfilé, putsad
  • 2 tsk fisksås
  • 2 tsk ostronsås
  • 2 stjälkar bladselleri
  • 300 g blomkål
  • 1½ dl kokosmjölk
  • 10 körsbärstomater
  • Svartpeppar, färskmald
  • 1 lime, saften
  • 50 g fullkornsnudlar
  • 1 knippe ärtskott
  • 10 myntablad
  • 14 jordnötter

Så lagar du fläskfilé i wok

  • Skär schalottenlök, citrongräs, chili (spara lite till servering), vitlök och ingefära ultrafint. Stek allt mjukt och blankt i olja i en wok.
  • Skär köttet i fina skivor och låt det steka med i woken. Tillsätt fisksås och ostronsås och blanda väl. Späd under tiden med 2 dl vatten.
  • Skär bladselleri och blomkål och lägg i woken. Låt sjuda i 5 min. Häll i kokosmjölk, lägg i tomater och värm igenom. Smaksätt med fisksås, peppar och limesaft.
  • Koka nudlarna under tiden och vänd ner dessa i woken.
  • Lägg upp med chiliringar, ärtskott, mynta och jordnötter.