Fläskfilé i wok med blomkål och jordnötte
Tips!

Badda köttet torrt med kökspapper innan stekning. Då undviker du att det ”kokar” i pannan och istället får en god stekyta

© wichmann+bendtsen

Fläskfilé i wok med blomkål och jordnötter

Snabblagad och nyttig wok med fläskfilé, blomkål och jordnötter. Det tar bara 30 minuter.

14 maj 2018 av I Form

Fläskfilé i wok med blomkål och jordnötter

2 st

2 schalottenlökar, små
2 citrongräs
½ grön chili
2 vitlöksklyftor
1 stor bit ingefära
2 tsk mörk sesamolja
250 g fläskfilé, putsad
2 tsk fisksås
2 tsk ostronsås
2 stjälkar bladselleri
300 g blomkål
1½ dl kokosmjölk
10 körsbärstomater
Svartpeppar, färskmald
1 lime, saften
50 g fullkornsnudlar
1 knippe ärtskott
10 myntablad
14 jordnötter

Så lagar du fläskfilé i wok

  • Skär schalottenlök, citrongräs, chili (spara lite till servering), vitlök och ingefära ultrafint. Stek allt mjukt och blankt i olja i en wok. 
  • Skär köttet i fina skivor och låt det steka med i woken. Tillsätt fisksås och ostronsås och blanda väl. Späd under tiden med 2 dl vatten. 
  • Skär bladselleri och blomkål och lägg i woken. Låt sjuda i 5 min. Häll i kokosmjölk, lägg i tomater och värm igenom. Smaksätt med fisksås, peppar och limesaft. 
  • Koka nudlarna under tiden och vänd ner dessa i woken. 
  • Lägg upp med chiliringar, ärtskott, mynta och jordnötter.

Näringsinnehåll per person:
Energi: 547 kcal
Protein: 36,4 g
Fett: 24,3 g
Kolhydrater: 45 g
Kostfibrer: 5,4 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar