Värmande och god pumpasoppa

45 minuter
287 kcal

Håll vinterförkylningar och sjukdom borta med en värmande och god pumpasoppa med ingefära och gurkmeja.

Pumpasoppa

Pumpasoppa med ingefära och gurkmeja

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

  • ½ hokkaidopumpa
  • ½ lök
  • 1 vitlöksklyftor
  • ½ röd chili
  • ¼ msk kokosolja
  • ½ tsk mald spiskummin
  • ½ näve koriander
  • 5 g gurkmeja, färsk
  • 10 g ingefära, färsk
  • ½ dl kokosmjölk light
  • 2½ dl vatten
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Topping

  • 1 kycklingfiléer
  • 1 tsk svarta sesamfrön
  • Ev lite ängssyra

Så gör du

  • Dela pumpan. Ta bort kärnor och skal. Skär köttet i tärningar. Hacka lök, vitlök och chili, stek det i kokosolja. Tillsätt spiskummin, koriander, finriven gurkmeja och ingefära.

  • Tillsätt kokosmjölk och vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 25 min.

  • Stek kycklingfiléerna och skär dem i tärningar.

  • Mixa soppan med en stavmixer. Smaksätt med salt, peppar och ev spiskummin.

  • Lägg upp soppan med kyckling, sesamfrön och ev lite ängssyra.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background