Värmande och god pumpasoppa

45 minuter
287 kcal

Håll vinterförkylningar och sjukdom borta med en värmande och god pumpasoppa med ingefära och gurkmeja.

Pumpasoppa

Pumpasoppa med ingefära och gurkmeja

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

  • ½ hokkaidopumpa
  • ½ lök
  • 1 vitlöksklyftor
  • ½ röd chili
  • ¼ msk kokosolja
  • ½ tsk mald spiskummin
  • ½ näve koriander
  • 5 g gurkmeja, färsk
  • 10 g ingefära, färsk
  • ½ dl kokosmjölk light
  • 2½ dl vatten
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Topping

  • 1 kycklingfiléer
  • 1 tsk svarta sesamfrön
  • Ev lite ängssyra

Så gör du

  • Dela pumpan. Ta bort kärnor och skal. Skär köttet i tärningar. Hacka lök, vitlök och chili, stek det i kokosolja. Tillsätt spiskummin, koriander, finriven gurkmeja och ingefära.

  • Tillsätt kokosmjölk och vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 25 min.

  • Stek kycklingfiléerna och skär dem i tärningar.

  • Mixa soppan med en stavmixer. Smaksätt med salt, peppar och ev spiskummin.

  • Lägg upp soppan med kyckling, sesamfrön och ev lite ängssyra.