Pumpasoppa med rostade selleritärningar

50 minuter
288 kcal

Värm dig med denna krämiga soppa med spännande smakvariation.

Pumpasoppa med rostade selleritärningar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ kg hokkaido eller pumpa
  • ½ l grönsaksbuljong eller vatten
  • ½ gul lök
  • ½ fett vitlöksk
  • 2 skiva färsk ingefära
  • ½ röd chili
  • ½ knippa färsk timjan
  • 1 ekologiska apelsiner
  • 1 msk olivolja
  • ¼ selleri
  • 2 skiva grovt bröd
  • Havssalt
  • Nymalen svart peppar

Tillagning

  • Dela pumpan, ta bort kärnor och skal och skär köttet i tärningar.

  • Lägg dem i en kastrull och häll buljong eller vatten över.

  • Hacka lök och vitlök och skär ingefäran i skivor.

  • Halvera chilin, ta bort kärnorna.

  • Bind timjan i en bunt.

  • Tillsätt allt i soppan och låt det sjuda i 30 minuter.

  • Pressa apelsinerna och riv skalet.

  • Tillsätt saften från apelsinerna i soppan och smaka av med rivet skal.

  • Mixa till slut soppan med olja och smaka av med salt och peppar.

  • Skär sellerin i små tärningar, gnid in dem med lite extra olja, salt och peppar.

  • Rosta dem i en stekpanna och strö dem över soppan vid servering tillsammans med lite pumpakärnor.

  • Ät bröd till.

LÄS OCKSÅ: Därför ska du äta pumpa