Pumpasoppa med rostade selleritärningar
4 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Tid totalt: 50 minuter
INGREDIENSER
1 kg hokkaido eller pumpa
1,2 l grönsaksbuljong eller vatten
1 gul lök
1 fett vitlöksk
4 skiva färsk ingefära
1 röd chili
1 knippa färsk timjan
2 ekologiska apelsiner
2 msk olivolja
¼ selleri
4 skiva grovt bröd
Havssalt
Nymalen svart peppar
Tillagning
- Dela pumpan, ta bort kärnor och skal och skär köttet i tärningar.
- Lägg dem i en kastrull och häll buljong eller vatten över.
- Hacka lök och vitlök och skär ingefäran i skivor.
- Halvera chilin, ta bort kärnorna.
- Bind timjan i en bunt.
- Tillsätt allt i soppan och låt det sjuda i 30 minuter.
- Pressa apelsinerna och riv skalet.
- Tillsätt saften från apelsinerna i soppan och smaka av med rivet skal.
- Mixa till slut soppan med olja och smaka av med salt och peppar.
- Skär sellerin i små tärningar, gnid in dem med lite extra olja, salt och peppar.
- Rosta dem i en stekpanna och strö dem över soppan vid servering tillsammans med lite pumpakärnor.
- Ät bröd till.
LÄS OCKSÅ: Därför ska du äta pumpa
näringsinnehåll per person
Energi: 288 kcal
Protein: 7,9 g
Fett: 9,6 g
Kolhydrat: 42,4 g