Läs också

Pumpapaj

Pumpasoppa med rostade selleritärningar

Värm dig med denna krämiga soppa med spännande smakvariation.

Pumpasoppa med rostade selleritärningar

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 20 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Tid totalt: 50 minuter

INGREDIENSER

1 kg hokkaido eller pumpa

1,2 l grönsaksbuljong eller vatten

1 gul lök

1 fett vitlöksk

4 skiva färsk ingefära

1 röd chili

1 knippa färsk timjan

2 ekologiska apelsiner

2 msk olivolja

¼ selleri

4 skiva grovt bröd

Havssalt

Nymalen svart peppar

Tillagning


  • Dela pumpan, ta bort kärnor och skal och skär köttet i tärningar.
  • Lägg dem i en kastrull och häll buljong eller vatten över.
  • Hacka lök och vitlök och skär ingefäran i skivor.
  • Halvera chilin, ta bort kärnorna.
  • Bind timjan i en bunt.
  • Tillsätt allt i soppan och låt det sjuda i 30 minuter.
  • Pressa apelsinerna och riv skalet.
  • Tillsätt saften från apelsinerna i soppan och smaka av med rivet skal.
  • Mixa till slut soppan med olja och smaka av med salt och peppar.
  • Skär sellerin i små tärningar, gnid in dem med lite extra olja, salt och peppar.
  • Rosta dem i en stekpanna och strö dem över soppan vid servering tillsammans med lite pumpakärnor.
  • Ät bröd till.

LÄS OCKSÅ: Därför ska du äta pumpa

näringsinnehåll per person

Energi: 288 kcal

Protein: 7,9 g

Fett: 9,6 g

Kolhydrat: 42,4 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar