Nyttiga recept Middag Pumpasoppa... Pumpasoppa med rostade selleritärningar 50 minuter 288 kcal Värm dig med denna krämiga soppa med spännande smakvariation. Av I FORM-redaktionen 31 oktober 2010 Pumpasoppa med rostade selleritärningar Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer ½ kg hokkaido eller pumpa ½ l grönsaksbuljong eller vatten ½ gul lök ½ fett vitlöksk 2 skiva färsk ingefära ½ röd chili ½ knippa färsk timjan 1 ekologiska apelsiner 1 msk olivolja ¼ selleri 2 skiva grovt bröd Havssalt Nymalen svart peppar Tillagning Dela pumpan, ta bort kärnor och skal och skär köttet i tärningar. Lägg dem i en kastrull och häll buljong eller vatten över. Hacka lök och vitlök och skär ingefäran i skivor. Halvera chilin, ta bort kärnorna. Bind timjan i en bunt. Tillsätt allt i soppan och låt det sjuda i 30 minuter. Pressa apelsinerna och riv skalet. Tillsätt saften från apelsinerna i soppan och smaka av med rivet skal. Mixa till slut soppan med olja och smaka av med salt och peppar. Skär sellerin i små tärningar, gnid in dem med lite extra olja, salt och peppar. Rosta dem i en stekpanna och strö dem över soppan vid servering tillsammans med lite pumpakärnor. Ät bröd till. LÄS OCKSÅ: Därför ska du äta pumpa Vegetarisk matPumpaSoppa