Läs också

Pumpapaj

Pumpasoppa med rostade selleritärningar

Värm dig med denna krämiga soppa med spännande smakvariation.

1 november 2010 av I FORM

Pumpasoppa med rostade selleritärningar

4 personer

1 kilo hokkaido eller pumpa
1,2 liter grönsaksbuljong eller vatten
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 skivor färsk ingefära
1 röd chili
1 liten bunt färsk timjan
2 ekologiska apelsiner
2 msk olivolja
¼ selleri
4 skivor grovt bröd
Havssalt
Nymalen svart peppar

Tillagning

  • Dela pumpan, ta bort kärnor och skal och skär köttet i tärningar. 
  • Lägg dem i en kastrull och häll buljong eller vatten över. 
  • Hacka lök och vitlök och skär ingefäran i skivor. 
  • Halvera chilin, ta bort kärnorna. 
  • Bind timjan i en bunt. 
  • Tillsätt allt i soppan och låt det sjuda i 30 minuter. 
  • Pressa apelsinerna och riv skalet. 
  • Tillsätt saften från apelsinerna i soppan och smaka av med rivet skal. 
  • Mixa till slut soppan med olja och smaka av med salt och peppar. 
  • Skär sellerin i små tärningar, gnid in dem med lite extra olja, salt och peppar. 
  • Rosta dem i en stekpanna och strö dem över soppan vid servering tillsammans med lite pumpakärnor. 
  • Ät bröd till.

LÄS OCKSÅ: Därför ska du äta pumpa

Tips

Vill du ha en fylligare soppa kan du tillsätta en stor bakpotatis utan skal i tärningar från början.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar