Pumpasoppa med rostade selleritärningar
Värm dig med denna krämiga soppa med spännande smakvariation.
Värm dig med denna krämiga soppa med spännande smakvariation.
Dela pumpan, ta bort kärnor och skal och skär köttet i tärningar.
Lägg dem i en kastrull och häll buljong eller vatten över.
Hacka lök och vitlök och skär ingefäran i skivor.
Halvera chilin, ta bort kärnorna.
Bind timjan i en bunt.
Tillsätt allt i soppan och låt det sjuda i 30 minuter.
Pressa apelsinerna och riv skalet.
Tillsätt saften från apelsinerna i soppan och smaka av med rivet skal.
Mixa till slut soppan med olja och smaka av med salt och peppar.
Skär sellerin i små tärningar, gnid in dem med lite extra olja, salt och peppar.
Rosta dem i en stekpanna och strö dem över soppan vid servering tillsammans med lite pumpakärnor.
Ät bröd till.
LÄS OCKSÅ: Därför ska du äta pumpa
Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.