Tallrik med kycklingbullar och sallad i tortilla
© Skovdal Nordic

Tortilla med kycklingbullar och grönt

Byt ut de klassiska köttbullarna med potatis och brunsås mot en mer exotisk, grön och sund rätt. Smaklig måltid!

Tortilla med kycklingbullar och grönt

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

250 g kycklingfärs

½ msk vetemjöl

1 ägg, litet

2 msk mjölk

1 morot, liten

1 tsk pressad vitlök

½ msk koriander

½ tsk chilipulver

1 tsk havssalt

1 msk limesaft

Lite kokosolja till stekning

Dressing:

1 dl minifraiche, 5 %

Sött chilipulver

Lite bredbladig persilja

Lite vitlök

Tillbehör:

½ spetskål, ca 300 g

1 avokado

½ gurka

2 stora fullkornstortillas, köp dem färdiga

1 dl majs

1 näve ärtskott

Lite koriander

Lite röd chili

½ lime till servering

Så gör du tortilla med fyllning

  • Rör ihop kycklingfärs, mjöl, ägg, mjölk, riven morot, vitlök, hackad kori­ander, chili, salt och limesaft.
  • Forma små färsbullar och stek dem i kokosolja, gärna i en grillpanna.
  • Rör ihop en dressing av minifraiche, finhackad chili, hackad persilja och pressad vitlök.
  • Servera tortillas med spetskål i strimlor, skivor av avokado och gurka, majs och ärtskott. Toppa med kycklingbullar, koriander, röd chili i skivor och dressing. Servera limeklyftor till.

LÄS OCKSA: 7 goda recept på nyttiga köttbullar

Näringsinnehåll per person:

Energi: 719 kcal

Protein: 43,5 g

Fett: 31,8 g

Kolhydrat: 73,1 g

Kostfiber: 15,4 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar