Tortilla med kycklingbullar och grönt

30 minuter
719 kcal

Byt ut de klassiska köttbullarna med potatis och brunsås mot en mer exotisk, grön och sund rätt. Smaklig måltid!

Tallrik med kycklingbullar och sallad i tortilla

Tortilla med kycklingbullar och grönt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g kycklingfärs
  • ½ msk vetemjöl
  • 1 ägg, litet
  • 2 msk mjölk
  • 1 morot, liten
  • 1 tsk pressad vitlök
  • ½ msk koriander
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 tsk havssalt
  • 1 msk limesaft
  • Lite kokosolja till stekning

Dressing:

  • 1 dl minifraiche, 5 %
  • Sött chilipulver
  • Lite bredbladig persilja
  • Lite vitlök

Tillbehör:

  • ½ spetskål, ca 300 g
  • 1 avokado
  • ½ gurka
  • 2 stora fullkornstortillas, köp dem färdiga
  • 1 dl majs
  • 1 näve ärtskott
  • Lite koriander
  • Lite röd chili
  • ½ lime till servering

Så gör du tortilla med fyllning

  • Rör ihop kycklingfärs, mjöl, ägg, mjölk, riven morot, vitlök, hackad kori­ander, chili, salt och limesaft.

  • Forma små färsbullar och stek dem i kokosolja, gärna i en grillpanna.

  • Rör ihop en dressing av minifraiche, finhackad chili, hackad persilja och pressad vitlök.

  • Servera tortillas med spetskål i strimlor, skivor av avokado och gurka, majs och ärtskott. Toppa med kycklingbullar, koriander, röd chili i skivor och dressing. Servera limeklyftor till.

LÄS OCKSA: 7 goda recept på nyttiga köttbullar