Tallrik med kycklingbullar och sallad i tortilla
© Skovdal Nordic

Tortilla med kycklingbullar och grönt

Byt ut de klassiska köttbullarna med potatis och brunsås mot en mer exotisk, grön och sund rätt. Smaklig måltid!

18 januari 2019 av Inge Skovdal

Tortilla med kycklingbullar och grönt

2 personer

Kycklingbullar:

250 g kycklingfärs
½ msk vetemjöl
1 ägg, litet
2 msk mjölk
1 morot, liten
1 tsk pressad vitlök
½ msk koriander
½ tsk chilipulver
1 tsk havssalt
1 msk limesaft
Lite kokosolja till stekning

Dressing:

1 dl minifraiche, 5 %
Sött chilipulver
Lite bredbladig persilja
Lite vitlök

Tillbehör:

½ spetskål, ca 300 g
1 avokado
½ gurka
2 stora fullkornstortillas,
köp dem färdiga
1 dl majs
1 näve ärtskott
Lite koriander
Lite röd chili
½ lime till servering

Så gör du tortilla med fyllning

  • Rör ihop kycklingfärs, mjöl, ägg, mjölk, riven morot, vitlök, hackad kori­ander, chili, salt och limesaft.
  • Forma små färsbullar och stek dem i kokosolja, gärna i en grillpanna.
  • Rör ihop en dressing av minifraiche, finhackad chili, hackad persilja och pressad vitlök.
  • Servera tortillas med spetskål i strimlor, skivor av avokado och gurka, majs och ärtskott. Toppa med kycklingbullar, koriander, röd chili i skivor och dressing. Servera limeklyftor till.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 719 kcal
Protein: 43,5 g
Fett: 31,8 g
Kolhydrater: 73,1 g
Kostfibrer: 15,4 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar