Tortilla med kycklingbullar och grönt
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Tid totalt: 30 minuter
INGREDIENSER
250 g kycklingfärs
½ msk vetemjöl
1 ägg, litet
2 msk mjölk
1 morot, liten
1 tsk pressad vitlök
½ msk koriander
½ tsk chilipulver
1 tsk havssalt
1 msk limesaft
Lite kokosolja till stekning
Dressing:
1 dl minifraiche, 5 %
Sött chilipulver
Lite bredbladig persilja
Lite vitlök
Tillbehör:
½ spetskål, ca 300 g
1 avokado
½ gurka
2 stora fullkornstortillas, köp dem färdiga
1 dl majs
1 näve ärtskott
Lite koriander
Lite röd chili
½ lime till servering
Så gör du tortilla med fyllning
- Rör ihop kycklingfärs, mjöl, ägg, mjölk, riven morot, vitlök, hackad koriander, chili, salt och limesaft.
- Forma små färsbullar och stek dem i kokosolja, gärna i en grillpanna.
- Rör ihop en dressing av minifraiche, finhackad chili, hackad persilja och pressad vitlök.
- Servera tortillas med spetskål i strimlor, skivor av avokado och gurka, majs och ärtskott. Toppa med kycklingbullar, koriander, röd chili i skivor och dressing. Servera limeklyftor till.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 719 kcal
Protein: 43,5 g
Fett: 31,8 g
Kolhydrat: 73,1 g
Kostfiber: 15,4 g