Tortilla med kryddig blomkål

30 minuter
576 kcal

Ät god vegetarisk middag med våra tortillabröd med kryddig blomkål - en ny tvist på den klassiska tacon. Vi garanterar att du inte blir besviken!

Tre tortillabröd med blomkål

Tortilla med kryddig blomkål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Kryddig blomkål:

  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 dl vatten
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 fett vitlök
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Barbecuemarinad:

  • 1½ dl ketchup
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1½ msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk stark chilisås
  • 2 tsk kokossocker, alt vanligt socker
  • 1 tsk lökpulver
  • 1½ tsk rökt paprika
  • ½ tsk flingsalt

Avokadodressing:

  • 1 avokado
  • ½ dl skyr eller kvarg
  • ½ dl vatten
  • 1 fett vitlök
  • 1 msk färsk koriander
  • ¼ lime, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Fyllning:

  • 100 g körsbärstomater
  • 1 chili
  • 100 g rödkål
  • 6 små fullkornstortilla
  • 1 näve färsk koriander
  • 1 lime, saften

Så gör du

  • Värm ugnen till 210 g varmluft.
  • Dela blomkålen i små buketter. Vispa ihop vatten, bovetemjöl, pressad vitlök, salt och peppar i en skål och vänd ner blomkålen i blandningen. Placera blomkålsbitarna på en plåt med bakplåtspapper och baka dem i 10 minuter.
  • Rör ihop alla ingredienser till marinaden medan blomkålen är i ugnen. Ta ur plåten med blomkål från ugnen och pensla blomkålsbitarna med marinaden. Sätt tillbaka dem i ugnen och ge dem 20 minuter till. De är färdiga när de börjar få färg.
  • Lägg alla ingredienser till avokadodressingen i en mixer och mixa tills du har en krämig dressing.
  • Skär tomater, chili och rödkål fint. Värm de små tortillabröden i stekpannan och fyll dem med bakad blomkål, snittade grönsaker, avokadodressing grovhackad koriander och limesaft.

TIPS! Ska det vara enkelt? Köp en färdiggjord barbecuesås och färdigskurna grönsaker.