Vit fisk med päron, rucola och potatistärningar

30 minuter
604 kcal

Fiskdag? Då rekommenderar vi torsk med tärnad potatis och grönsaker, som du kan laga på en halvtimme.

Skål med torsk och tillbehör

Fixa middagen på bara 30 minuter.

© wichmann+bendtsen

Torsk med päron rucola och bakade potatistärningar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 500 g potatis, små, fina och fasta
  • 2 tsk kallpressad rapsolja
  • 400 g torskfilé
  • Havssalt
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 80 g rucola
  • 2 päron
  • 40 g pumpafrön
  • Svartpeppar, färskmald

Så lagar du torsk med tillbehör

  • Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba och skär potatisen i tärningar. Gnid in dem med rapsolja och lägg dem på bakplåtspapper i en ugnsfast form. Baka dem i 25 min.

  • Baka torsken på ett annat fat i ugnen de sista 12 min av potatisens baktid. Salta torsken och ringla olivolja över den när den är klar.

  • Lägg upp torskfiléerna ovanpå sköljda, torkade rucolablad med långa, fina strimlor av päron. Rosta pumpafröna i en torr panna och strö dem över tallriken. Mal peppar över och servera potatisen till.