Torsk i ugn med grönsaker ala pico de gallo

35 minuter
411 kcal

Kalorisnålt och proteinrikt recept fullproppat med smak och festliga färger. Vi älskar torsk i ugn eftersom det är supernyttigt, enkelt och går snabbt att tillaga.

Torsk-i-ugn

UGNSBAKAD TORSK – JA TACK!

© wichmann+bendtsen

Torsk i ugn med grönsaker ala pico de gallo

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Torskpaket:

  • 2 torskfiléer utan skinn
  • ½ rödlök
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 lime
  • Havssalt
  • Svarteppar, nymalen
  • Färsk koriander

Pico de gallo:

  • 2 stora tomater, skurna i tärningar
  • ½ gul lök, finhackad
  • ½ jalapeno, finhackad
  • ½ lime, saften
  • ¼ knippa koriander, finhackad
  • Havssalt

Koriander-lime-ris:

  • 1½ dl basmatiris
  • ½ fett vitlöksklyfta
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ ekologisk lime, saft och zest
  • ¼ knippa koriander
  • Havssalt

Så gör du:

  • Torskpaket: Värm ugnen till 180 grader. Fördela torsk- och rödlöksskivorna på 4 bitar bakplåtspapper. Toppa med olivolja, salt, peppar, koriander och lite limeskivor och juice. Vik bakplåtspappret till 4 små paket och baka i ugnen i ca 14 minuter.
  • Koriander-lime-ris: Koka riset enligt förpackningen, men tillsätt krossad vitlök och olivolja i kokvattnet. Häll upp riset i en skål och vänd runt med lime, finhackad koriander och lite salt.
  • Pico de gallo: Finhacka alla ingredienser. Blanda samman i en skål och servera som tillbehör till den bakade torsken och riset..

TIPS

  • Om du inte gillar koriander kan du använda andra örter, t ex bredbladig persilja eller basilika.
  • Torsk kan varieras med sej eller lax.