Tonfiskburgare med syltlök och ingefära
En hamburgare måste inte innehålla kött och sallad. Prova den här spännande varianten med tonfisk, syltlök och ingefära.
En hamburgare måste inte innehålla kött och sallad. Prova den här spännande varianten med tonfisk, syltlök och ingefära.
en kniv eller i en matberedare och blanda det väl med wasabipulver, ingefära, senap, pressad vitlök, rapsolja, salt och peppar.
Forma två biffar.
Skär schalottenlöken fint och stek i 2 msk olivolja.
Blanda med vinäger och krydda med salt och peppar.
Koka broccolibuketter 1–2 min i lättsaltat vatten med lite rapsolja.
Gnid biffarna med olivolja och stek dem totalt i 6–8 min på hög värme.
Värm bröden, smörj majonnäs på och fyll med tonfiskbiffar, lök och rucola.
Servera broccoli till.
TIPS! Förbered tonfiskbiffarna
Har du tid så gör klart tonfiskbiffarna (se punkt 1), plasta in dem och ställ svalt i en timme, innan du börjar med matlagningen.