Tonfiskburgare med syltlök och ingefära

30 minuter
551 kcal

En hamburgare måste inte innehålla kött och sallad. Prova den här spännande varianten med tonfisk, syltlök och ingefära.

Tonfiskburgare på tallrik.

Tonfiskburgare med syltlök och ingefära

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 tonfiskbiffar à 100 g
  • ½ tsk wasabipulver eller 1 tsk finriven pepparrot
  • 2 tsk ingefära, finriven
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk kallpressad rapsolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • 2 schalottenlökar
  • 4 tsk extra jungfruolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 200 g broccolibuketter
  • Lite kallpressad rapsolja
  • 2 fullkornshamburgerbröd
  • 2 msk majonnäs
  • 100 g rucola

Så gör du en tonfiskburgare

  • Skär/hacka tonfiskköttet fint med

en kniv eller i en matberedare och blanda det väl med wasabipulver, ingefära, senap, pressad vitlök, rapsolja, salt och peppar.

  • Forma två biffar.

  • Skär schalottenlöken fint och stek i 2 msk olivolja.

  • Blanda med vinäger och krydda med salt och peppar.

  • Koka broccolibuketter 1–2 min i lättsaltat vatten med lite rapsolja.

  • Gnid biffarna med olivolja och stek dem totalt i 6–8 min på hög värme.

  • Värm bröden, smörj majonnäs på och fyll med tonfiskbiffar, lök och rucola.

  • Servera broccoli till.

TIPS! Förbered tonfiskbiffarna

Har du tid så gör klart tonfiskbiffarna (se punkt 1), plasta in dem och ställ svalt i en timme, innan du börjar med matlagningen.


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background