Tonfiskburgare med syltlök och ingefära

30 minuter
551 kcal

En hamburgare måste inte innehålla kött och sallad. Prova den här spännande varianten med tonfisk, syltlök och ingefära.

Tonfiskburgare på tallrik.

Tonfiskburgare med syltlök och ingefära

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 tonfiskbiffar à 100 g
  • ½ tsk wasabipulver eller 1 tsk finriven pepparrot
  • 2 tsk ingefära, finriven
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk kallpressad rapsolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • 2 schalottenlökar
  • 4 tsk extra jungfruolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 200 g broccolibuketter
  • Lite kallpressad rapsolja
  • 2 fullkornshamburgerbröd
  • 2 msk majonnäs
  • 100 g rucola

Så gör du en tonfiskburgare

  • Skär/hacka tonfiskköttet fint med

en kniv eller i en matberedare och blanda det väl med wasabipulver, ingefära, senap, pressad vitlök, rapsolja, salt och peppar.

  • Forma två biffar.

  • Skär schalottenlöken fint och stek i 2 msk olivolja.

  • Blanda med vinäger och krydda med salt och peppar.

  • Koka broccolibuketter 1–2 min i lättsaltat vatten med lite rapsolja.

  • Gnid biffarna med olivolja och stek dem totalt i 6–8 min på hög värme.

  • Värm bröden, smörj majonnäs på och fyll med tonfiskbiffar, lök och rucola.

  • Servera broccoli till.

TIPS! Förbered tonfiskbiffarna

Har du tid så gör klart tonfiskbiffarna (se punkt 1), plasta in dem och ställ svalt i en timme, innan du börjar med matlagningen.