Tomatsoppa med bakade tomater och korngryn

20 minuter
421 kcal

Familjefavorit! En smakrik tomatsoppa med bakade tomater, korngryn och chili, som kan hjälpa dig att hålla värmen!

Tomatsoppa med bakade tomater och korngryn

TOMATSOPPA MED EN TVIST – fyll den med korngryn och chili.

© wichmann+bendtsen

Tomatsoppa med bakade tomater och korngryn

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl korngryn
  • 14 San Marzano-tomater eller alternativt små tomater
  • Havssalt och mald svartpeppar
  • 5 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 4 dl krossade tomater
  • 2 msk extra jungfruolja
  • Mald chili
  • Finpressad/riven vitlök
  • Färsk basilika

Så gör du

  • Skölj och koka korngrynen.
  • Skär tomaterna i halvor, lägg dem i en ugnfast form och salta och peppra dem lätt.
  • Baka tomaterna i ugnen på 190 grader i 10 minuter.
  • Koka upp buljongen med krossade tomater och låt den sjuda i 5 minuter. Häll i oljan.
  • Smaksätt soppan med salt, peppar, chili och vitlök.
  • Fyll tomatsoppan med korngryn och ugnsbakade tomater och lägg upp med färsk basilika.

TIPS! Gör gärna en stor portion soppa när du ändå är igång, och frys ner resten i portionsförpackningar. Då har du enkel och nyttig mat till hektiska dagar.