Spetskålssallad med äpple, granatäpple och sötpotatis

30 minuter
555 kcal

En god sallad fullproppad med fibrer som gör dig mätt och håller dig frisk ända in i benmärgen..

MÄTTANDE SALLAD –

SPETSKÅLSSALLAD – en god och riktigt mättande sallad fullproppad med fibrer och vitaminer.

© wichmann+bendtsen

Spetskålssallad med äpple, granatäpple och sötpotatis

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g ekologisk sötpotatis
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 liten näve sesamfrön
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 200 g spetskål
  • ½ rödlök
  • 1 äpple
  • 1 röd spetspaprika
  • 50 g granatäppel­kärnor
  • 50 g babyspenat

Persiljedressing:

  • 30 g bredbladig persilja
  • ½ dl extra virgin olivolja
  • 1 fett vitlöksklyfta
  • Lite citronsaft
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Värm ugnen till 180°C.
  • Skär sötpotatisen i tärningar (behåll skalet på). Vänd ner olja, sesamfrön, salt och peppar. Baka i 15 minuter.
  • Finhacka vitkålen, skiva löken tunt, tärna äpplet och skär paprikan i tunna ringar.
  • Hacka persiljan och blanda med de övriga ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg upp allt på ett fat och servera med dressingen vid sidan om.

TIPS Du kan strimla spetskålen fint på t ex en mandolin. Grönkål kan blandas med röd spetskål när den är i säsong.