Spenatvåfflor med kikärtssallad och färsk koriander

25 minuter
506 kcal

Nyttiga spenatvåfflor med kikärtssallad och färsk koriander – perfekt att ta med på picknick eller i matlådan.

Spenatvåfflor med kikärtssallad

Spenatvåfflor med kikärtssallad och färsk koriander

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Spenatvåfflor, 4 st:

  • 3 mellemstore_SE ägg
  • 2 msk skyr
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 näve spenat
  • 1 näve färska örtkryddor
  • ½ tsk bakpulver
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Kikärtssallad:

  • 2 stjälkar bladselleri
  • ½ paprika
  • 1 paprika
  • 1 burk kikärter
  • 2 msk jordnötter
  • 2 msk skyr
  • 1 msk akaciahonung
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk curry
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Topping:

  • Färsk koriander

Så gör du

  • Sätt på våffeljärnet så det hinner bli varmt medan du gör smeten. Mixa alla ingredienser till våffelsmeten tills du har en jämn konsistens.
  • Smörj ev våffeljärnet med lite fett, om det inte har en nonstick-beläggning. Häll lite smet i våffeljärnet och grädda tills våfflorna är genombakta och lätt gyllene.
  • Skär bladselleri, paprika och salladslök fint.
  • Blanda alla ingredienser till kikärtssalladen noga. Smaksätt med salt och peppar.
  • Lägg kikärtssalladen i våfflorna och toppa ev med lite färsk koriander.

TIPS! Om du vill hålla kaloriinnehållet under 500, kan du spara hälften av fyllningen till dagen efter. Då har morgondagens matlåda nästan gjort sig själv.

LÄS OCKSÅ: Nyttiga våfflor – det bästa receptet på goda spenatvåfflor