Nyttiga recept Middag Spenatsopp... Spenatsoppa med lammkött 30 minuter 436 kcal Grön soppa med massor av spenat och sötpotatis. Servera den ihop med kryddigt lammkött. Av Michelle Kristensen 6 april 2016 Spenatsoppa med kryddigt lamm Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer Soppa 125 g spenat ½ sötpotatis ½ lök 1 msk olivolja 2 dl vatten 1 tsk grönsaksbuljong ½ dl färsk timjan ½ avokado ¼ tsk salt Lamm 2 lammfiléer 1 tsk olivolja Saft och skal från ½ apelsin 1 tsk torkad koriander 1 tsk oregano 1 tsk spiskummin ¼ tsk kardemumma Havssalt och nymalen peppar Saft och skal från ½ apelsin Topping 1 tunn skiva grovt rågbröd 2 stora msk skyr 1 msk färsk mynta (kan uteslutas) 1 näve groddar (kan uteslutas) Så lagar du spenatsoppa med lamm Gnid in lammköttet med kryddor. Pressa apelsin och riv skal över lammet. Låt köttet stå och dra. Rosta rågbrödet i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter. Tärna löken och stek i olivolja i 3 minuter. Skala sötpotatisen, skär den i mindre bitar och stek med löken i 1 minut. Häll i vatten, buljong, avokado och spenat och låt allt koka upp. Lägg i kryddor. Mixa till en krämig konsistens med hjälp av en stavmixer. Snabbstek lammet i olja i en panna i 3–4 minuter på varje sida. Servera soppan med skivor av lammet i soppan. Toppa med rådbröd, skyr och mynta och eventuellt groddar. SötpotatisSpenatRågbrödLammAvokadoSoppa