Spenatsoppa med lammkött

30 minuter
435,5 kcal

Grön soppa med massor av spenat och sötpotatis. Servera den ihop med kryddigt lammkött.

Rätt med spenatsoppa och lammkött

Spenatsoppa med kryddigt lamm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Soppa

  • 125 g spenat
  • ½ sötpotatis
  • ½ lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk grönsaksbuljong
  • ½ dl färsk timjan
  • ½ avokado
  • ¼ tsk salt

Lamm

  • 2 lammfiléer
  • 1 tsk olivolja
  • Saft och skal från ½ apelsin
  • 1 tsk torkad koriander
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • ¼ tsk kardemumma
  • Havssalt och nymalen peppar
  • Saft och skal från ½ apelsin

Topping

  • 1 tunn skiva grovt rågbröd
  • 2 stora msk skyr
  • 1 msk färsk mynta (kan uteslutas)
  • näve groddar

Så lagar du spenatsoppa med lamm

  • Gnid in lammköttet med kryddor. Pressa apelsin och riv skal över lammet. Låt köttet stå och dra.
  • Rosta rågbrödet i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter.
  • Tärna löken och stek i olivolja i 3 minuter. Skala sötpotatisen, skär den i mindre bitar och stek med löken i 1 minut.
  • Häll i vatten, buljong, avokado och spenat och låt allt koka upp. Lägg i kryddor.
  • Mixa till en krämig konsistens med hjälp av en stavmixer.
  • Snabbstek lammet i olja i en panna i 3–4 minuter på varje sida.
  • Servera soppan med skivor av lammet i soppan.
  • Toppa med rådbröd, skyr och mynta och eventuellt groddar.