Rätt med spenatsoppa och lammkött

Spenatsoppa med lammkött

Grön soppa med massor av spenat och sötpotatis. Servera den ihop med kryddigt lammkött.

6 april 2016 av Michelle Kristensen

Spenatsoppa med kryddigt lamm

2 personer

Soppa
125 g spenat
½ sötpotatis
½ lök
1 msk olivolja
2,5 dl vatten
1 tsk grönsaksbuljong
½ dl färsk timjan
½ avokado
¼ tsk salt

Älskar du också avokado? Se här varför du kan frossa i den gröna stenfrukten

Lamm
2 lammfiléer
1 tsk olivolja
Saft och skal från ½ apelsin
1 tsk torkad koriander
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
¼ tsk kardemumma
Havssalt och nymalen peppar
Saft och skal från ½ apelsin

Topping
1 tunn skiva grovt rågbröd
2 stora msk skyr
1 msk färsk mynta (kan uteslutas)
Ev en näve groddar

Så lagar du spenatsoppa med lamm

  • Gnid in lammköttet med kryddor. Pressa apelsin och riv skal över lammet. Låt köttet stå och dra.
  • Rosta rågbrödet i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter.
  • Tärna löken och stek i olivolja i 3 minuter. Skala sötpotatisen, skär den i mindre bitar och stek med löken i 1 minut.
  • Häll i vatten, buljong, avokado och spenat och låt allt koka upp. Lägg i kryddor.
  • Mixa till en krämig konsistens med hjälp av en stavmixer.
  • Snabbstek lammet i olja i en panna i 3–4 minuter på varje sida.
  • Servera soppan med skivor av lammet i soppan.
  • Toppa med rådbröd, skyr och mynta och eventuellt groddar.

 

Näringsinnehåll i spenatsoppa per person
Energi: 435,5 kcal
Protein: 33 g
Fett: 23,5 g
Kolhydrater: 24 g
Kostfiber: 6 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar