Spenat-våfflor med räkor och avokado

30 minuter
328 kcal

Våfflor hör inte bara till frukost- eller dessertbordet! Testa våra goda och nyttiga spenatvåfflor med räkor och avokado, som med fördel kan serveras som middag.

Våfflor av spenat med räkor och avokado

Spenat-våfflor med räkor och avokado

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Vå or (6 laggar):

  • 1⅓ ägg
  • 1⅓ msk skyr
  • 33 g bovetemjöl
  • ⅓ tsk matcha
  • 1 näve spenat
  • ⅓ msk kokosolja
  • ¼ tsk bakpulver
  • ⅓ näve örtkryddor
  • Havssalt och nymalen peppar

Topping:

  • ⅓ näve spenatblad
  • 200 g räkor
  • 1 avokadoer

Så gör du

  • Sätt på våffeljärnet och blanda noga ihop alla ingredienserna till våffelsmeten.
  • När våffeljärnet är varmt, häller du i lite av smeten och låter våfforna gräddas tills de är lätt gyllene. Se upp så att de inte gräddas för mycket så de mister sin fina gröna färg.
  • Satsen räcker till 6 våfflor. Låt gärna våfflorna vila lite på ett galler innan servering, så de kan få bli lite fastare.
  • Servera våfflorna ljumma med spenatblad, räkor, avokado och nymalen peppar på.