Njut av en kryddig tomatsoppa med räkor och lax som håller dig skönt mätt länge.

Kryddig tomatsoppa med lax och räkor

Den här soppan har allt! Den är perfekt kryddad och innehåller lax, räkor och torsk som säkrar att du håller dig mätt länge.

3 februari 2015 av Michelle Kristensen

Tomatsoppa med räkor

4 personer

2 laxfiléer
20 jätteräkor, MSC-märkta
1 torskfilé
1 fänkål
1 rödlök
½ grön chili
3 stora vitlöksklyftor
2 stjälkar bladselleri
1 msk olja
2 msk vitvinsvinäger
1½ tsk salt
1½ grönsaksbuljongtärningar
2 burkar hela tomater
2 msk tomatpuré
7 dl kokande vatten
Nymalen peppar

Topping

Bredbladig persilja och bladselleri


Gör så här

  • Skär grönsakerna i mindre bitar. Häll oljan i en stor gryta och bryn grönsakerna i 10 minuter. Tillsätt sedan tomater och tomatpuré samt kryddor. Låt det sjuda i 2 minuter.
  • Häll i vatten och lägg i grönsaksbuljongtärningar och låt det stå och sjuda i några minuter, innan du mixar ihop det med en stavmixer.
  • Mixa gärna lite grovt.
  • Ta bort skinnet på laxen, dela filéerna i mindre bitar och skala räkorna.
  • Lägg i lax, torsk och räkor i soppan, lägg lock på grytan och låt det småsjuda i 20 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera soppan i 4 portionsskålar och toppa med bredbladig persilja och knaprig, spröd bladselleri i små tärningar.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar