Kryddig tomatsoppa med lax och räkor

1 timme

Den här soppan har allt! Den är perfekt kryddad och innehåller lax, räkor och torsk som säkrar att du håller dig mätt länge.

Njut av en kryddig tomatsoppa med räkor och lax som håller dig skönt mätt länge.

Tomatsoppa med räkor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 laxfiléer
  • 10 jätteräkor, MSC-märkta
  • ½ torskfilé
  • ½ fänkål
  • ½ rödlök
  • ¼ grön chili
  • stora vitlöksklyftor
  • 1 stjälkar bladselleri
  • ½ msk olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ¾ tsk salt
  • ¾ grönsaksbuljongtärningar
  • 1 burkar hela tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 3½ dl kokande vatten
  • Nymalen peppar

Topping

  • Bredbladig persilja och bladselleri

Gör så här

  • Skär grönsakerna i mindre bitar. Häll oljan i en stor gryta och bryn grönsakerna i 10 minuter. Tillsätt sedan tomater och tomatpuré samt kryddor. Låt det sjuda i 2 minuter.

  • Häll i vatten och lägg i grönsaksbuljongtärningar och låt det stå och sjuda i några minuter, innan du mixar ihop det med en stavmixer.

  • Mixa gärna lite grovt.

  • Ta bort skinnet på laxen, dela filéerna i mindre bitar och skala räkorna.

  • Lägg i lax, torsk och räkor i soppan, lägg lock på grytan och låt det småsjuda i 20 minuter.

  • Smaka av med salt och peppar.

  • Servera soppan i 4 portionsskålar och toppa med bredbladig persilja och knaprig, spröd bladselleri i små tärningar.

LÄS OCKSA: Är tomatsoppa nyttigt?