Äggrullar med lax och spenat

10 minuter
236 kcal

Gör snabblagad kvällsmat på bara 10 minuter med ägg, spenat och lax.

Äggrullar med spenat och lax

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g späd spenat
  • 3 tsk extra jungfruolja
  • Havssalt och svartpeppar
  • 2 stora ägg
  • 100 g rökt lax
  • En liten näve dill
  • En stor näve krasse

Gör så här

  • Skölj spenaten noga och låt den rinna av.

  • Lägg den i en gryta med 1 tsk olivolja och lite salt.

  • Värm på.

  • När spenaten reducerats läggs den i en sil för att rinna av.

  • Pressa ut den med en sked innan servering, så att vätskan försvinner.

  • Äggrullarna görs i två omgångar.

  • Vispa vardera ägget med lite salt och peppar.

  • Stek två lövtunna omeletter i en nonstickpanna med 1 tsk olivolja.

  • Stek först stabil på den ena sidan, vänd sedan med ett grytlock och stek stabil på andra sidan.

  • Lägg omeletterna på bakplåtspapper och fördela spenat, lax och dill ovanpå.

  • Rulla ihop tajt och skär rullarna tvärs över.

  • Servera med lite god krasse.