Så får du in fler grönsaker i din middag

Många middagar innehåller stärkelser och tomma kalorier. Med I FORMs guide smyger du lätt in fler grönsaker i maten.

21 oktober 2013 av I FORM

Testa till exempel...

  • Lasagne där hälften av pastaplattorna är utbytta mot finriven spetskål.
  • Köttfärssås med squashspaghetti; squash som har skurits i fina strimlor.
  • Hamburgare med “bröd” av portobellosvamp eller ugnsbakade skivor av palsternacka.
  • Soppa med alla grönsaker du har. Se bara till att få med antingen sötpotatis, jordärtskocka, palsternacka eller en broccolistjälk. Det gör soppan krämig om du mixar den.
  • Sushi där riset har bytts ut mot blomkål eller broccoli som mixats till smulor. Smörj dina tångplattor med till exempel Philadelphiaost, lägg på "ris" och fyllning, innan du rullar och skär till maki. Här har vi använt lax, avokado, rädisor, rödbeta och spenat.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar