Sushi: Maki med blomkål, tonfisk och färskost

30 minuter

Glöm allt om klassisk sushi och ge dig i kast med nya smakkombinationer.

Till vänster: maki med brunt ris, räkor, mango, avokado, chili och salladslök. Till höger: maki med blomkål, tonfisk, röd paprika, färskost och gräslök.

Maki med blomkål, tonfisk och färskost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 160 g färsk tonfisk
  • 300 g blomkålsbuketter
  • 2 msk olivolja
  • 2 platta noritång
  • 80 g färskost
  • 30 g röd paprika
  • 6 g gräslök

Chilimajonnäs

  • 80 g god majonnäs (gjord på äggulor och olivolja)
  • 2 tsk chiliolja
  • En knivsudd stevia
  • Lite havssalt och nymalen svartpeppar

Så gör du:

  • Riv blomkålen på rivjärnets grövsta sida. Lägg den i en stekpanna med olja, och rör om i 5–7 minuter. Låt det svalna.
  • Skär tonfisken i tunna strimlor, varav hälften är skuren i bitar som kan läggas på sushin som ett slags tak. Snitta sedan röd paprika i tunna strimlor och skär bort ”hörnen” så att bitarna är helt raka
  • Lägg en tångplatta på bambumattan och bred på färskost utom på de sista 5 centimetrarna högst upp. Fördela blomkål över färskosten och tryck fast massan. Lägg fisk och de resterande grönsakerna i en rand på tvären och rulla ihop hårt. Låt rullen stå i 10 minuter och skär den i 8 bitar. Lägg en bit tonfisk på varje bit.
  • Blanda ingredienserna till chilimajonnäsen och doppa toppen av rullen i den. Majonnäsen håller sig i upp till två veckor om den står kallt. Du kan också ha majonnäsen som dipp i stället för soja/wasabi.

De mest lästa artiklarna just nu
Styrkeövningar

Få starka ben med I FORMs julkalender

Nyttig mat

RÄKNA UT: Hur många kalorier behöver jag?

Kostråd

Kan man äta havregrynsgröt till middag?

Styrkeövningar

1. december

Bröd

Världens nyttigaste och enklaste bananbröd

Psykologi

Lär dig att släppa dina orostankar

Nyttiga snacks

Så tacklar du kvällssuget

Psykologi

Varför kan jag inte känna igen människor?

Träning

RÄKNA UT: Hur många kalorier förbränning min träning?

Välbefinnande

Bindväven – 8 övningar som stretchar och masserar

Mer om Middag
Middag

Plåtmat med stekt ägg, bönor, tomater och blomkål

359 kcal
35 minuter
Middag

Plåtmat med lax, broccoli, paprika och sötpotatis

526 kcal
45 minuter
Middag

Plåtmat med kyckling, lök, morötter och potatis

574 kcal
45 minuter
Middag

Plåtmat med kikärter, kål och rödbetor

568 kcal
40 minuter
Middag

Brysselkålssalllad med kyckling, granatäpple och mandlar

409 kcal
25 minuter
Middag

Poke bowl med lax och spetskål

584 kcal
25 minuter
Middag

Fräsch grönkålssallad med valnötter och dressing

765 kcal
15 minuter
Middag

Den bästa råa rödkålssalladen

315 kcal
30 minuter
Middag

Hel kyckling i ugn med sallad och kall sås 

595 kcal
1 timme
Middag

Stekt rödspätta med persiljesås, potatis och spetskål

598 kcal
30 minuter
Middag

Färska vårrullar med kyckling och grönsaker

413 kcal
25 minuter
Newsletter background
I FORM rekommenderar
Superfood

Kolla in våra bästa recept med rödkål

Förebyggande

Därför är bastu så hälsosamt

Psykologi

Testa dig själv: Är du optimist eller pessimist?

Om I FORM

Lätt att leva sunt: I FORMs träningsuniversum och veckomenyer hjälper dig

Förebyggande

Borde du vara orolig för att du svettas på natten?

Platt mage

Magcamp för nybörjare: Följ det här effektiva programmet och se resultat

Träning

Få mer energi med den här morgonträningen som sträcker ut och stärker

Psykologi

Depressionstest – är du mer än bara nedstämd?

Styrketräning

Nybörjare? Så kommer du snabbt igång med styrketräningen

Träning

Här är de 5 mest populära träningsprogrammen