Till vänster: maki med brunt ris, räkor, mango, avokado, chili och salladslök. Till höger: maki med blomkål, tonfisk, röd paprika, färskost och gräslök.

Sushi: Maki med blomkål, tonfisk och färskost

Glöm allt om klassisk sushi och ge dig i kast med nya smakkombinationer.

24 september 2012 av I FORM

1 person

80 g färsk tonfisk
150 g blomkålsbuketter
1 msk olivolja
1 platta noritång
40 g färskost
15 g röd paprika
3 g gräslök


Chilimajonnäs

40 g god majonnäs (gjord på äggulor och olivolja)
1 tsk chiliolja
En knivsudd stevia
Lite havssalt och nymalen
svartpeppar


Sushi: Så gör du

  • Riv blomkålen på rivjärnets grövsta sida. Lägg den i en stekpanna med olja, och rör om i 5–7 minuter. Låt det svalna.

  • Skär tonfisken i tunna strimlor, varav hälften är skuren i bitar som kan läggas på sushin som ett slags tak. Snitta sedan röd paprika i tunna strimlor och skär bort ”hörnen” så att bitarna är helt raka

  • Lägg en tångplatta på bambumattan och bred på färskost utom på de sista 5 centimetrarna högst upp. Fördela blomkål över färskosten och tryck fast massan. Lägg fisk och de resterande grönsakerna i en rand på tvären och rulla ihop hårt. Låt rullen stå i 10 minuter och skär den i 8 bitar. Lägg en bit tonfisk på varje bit.

  • Blanda ingredienserna till chilimajonnäsen och doppa toppen av rullen i den. Majonnäsen håller sig i upp till två veckor om den står kallt. Du kan också ha majonnäsen som dipp i stället för soja/wasabi.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar