Till vänster: maki med brunt ris, räkor, mango, avokado, chili och salladslök. Till höger: maki med blomkål, tonfisk, röd paprika, färskost och gräslök.
Riv blomkålen på rivjärnets grövsta sida. Lägg den i en stekpanna med olja, och rör om i 5–7 minuter. Låt det svalna.
Skär tonfisken i tunna strimlor, varav hälften är skuren i bitar som kan läggas på sushin som ett slags tak. Snitta sedan röd paprika i tunna strimlor och skär bort ”hörnen” så att bitarna är helt raka
Lägg en tångplatta på bambumattan och bred på färskost utom på de sista 5 centimetrarna högst upp. Fördela blomkål över färskosten och tryck fast massan. Lägg fisk och de resterande grönsakerna i en rand på tvären och rulla ihop hårt. Låt rullen stå i 10 minuter och skär den i 8 bitar. Lägg en bit tonfisk på varje bit.
Blanda ingredienserna till chilimajonnäsen och doppa toppen av rullen i den. Majonnäsen håller sig i upp till två veckor om den står kallt. Du kan också ha majonnäsen som dipp i stället för soja/wasabi.