Sushi: Maki med blomkål, tonfisk och färskost

30 minuter

Glöm allt om klassisk sushi och ge dig i kast med nya smakkombinationer.

Till vänster: maki med brunt ris, räkor, mango, avokado, chili och salladslök. Till höger: maki med blomkål, tonfisk, röd paprika, färskost och gräslök.

Maki med blomkål, tonfisk och färskost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 160 g färsk tonfisk
  • 300 g blomkålsbuketter
  • 2 msk olivolja
  • 2 platta noritång
  • 80 g färskost
  • 30 g röd paprika
  • 6 g gräslök

Chilimajonnäs

  • 80 g god majonnäs (gjord på äggulor och olivolja)
  • 2 tsk chiliolja
  • En knivsudd stevia
  • Lite havssalt och nymalen svartpeppar

Så gör du:

  • Riv blomkålen på rivjärnets grövsta sida. Lägg den i en stekpanna med olja, och rör om i 5–7 minuter. Låt det svalna.
  • Skär tonfisken i tunna strimlor, varav hälften är skuren i bitar som kan läggas på sushin som ett slags tak. Snitta sedan röd paprika i tunna strimlor och skär bort ”hörnen” så att bitarna är helt raka
  • Lägg en tångplatta på bambumattan och bred på färskost utom på de sista 5 centimetrarna högst upp. Fördela blomkål över färskosten och tryck fast massan. Lägg fisk och de resterande grönsakerna i en rand på tvären och rulla ihop hårt. Låt rullen stå i 10 minuter och skär den i 8 bitar. Lägg en bit tonfisk på varje bit.
  • Blanda ingredienserna till chilimajonnäsen och doppa toppen av rullen i den. Majonnäsen håller sig i upp till två veckor om den står kallt. Du kan också ha majonnäsen som dipp i stället för soja/wasabi.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background