Grön lasagne

30 minuter

Auberginer med mozzarella och tomatsås.

Grön lasagne

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Pastaplattor:

  • 1 stor aubergine
  • Kokosolja till stekning

Fyllning

  • 1 portion tomatsås
  • ½ mozzarella (125 g)

Garnering

  • 1 näve färsk basilika

Så gör du

  • Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och stek dem i pannan i kokosolja.

  • Lägg dem på hushållspapper efter stekning så att fettet droppar av. Gör en portion tomatsås (Få recept här).

  • Skär mozzarellan i tunna skivor. Lägg först ett lager auberginen sedan tomatsås och så mozzarella. Fortsätt på det här sättet tills hela auberginen är använd.

  • Strö på hackad färsk basilika

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept