Pitabröd med skinka, morotssallad och pestodressing

20 minuter
430 kcal

Recept på pitabröd med skinka och den godaste dressingen som smakar som pesto men han mycket färre kalorier!

pitabröd med skinka

PITABRÖD – här med skinka, men du kan också använda kyckling eller lammkött.

© wichmann+bendtsen

Pitabröd med skinka, morotssallad och pestodressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • 1 morötter
  • ½ gul paprika
  • 100 g skinka
  • 1 näve babyspenat
  • 2 pitabröd

Syltad rödlök:

  • 1 rödlök
  • 1 dl ättika
  • ⅓ dl socker
  • ⅓ dl vatten

Pestodressing

  • ¾ dl kvarg
  • 1 msk grön pesto
  • havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Gör så här

  • Halvera lökarna och skär i tunna, halva ringar.
  • Koka socker, ättika och vatten tills sockret lösts upp. Häll lagen över löken.
  • Rör ihop kvarg och pesto till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  • Riv morötterna och skär paprika i strimlor.
  • Fyll pitabröden med skinka, spenat, morotssallad, paprika, dressing och syltad rödlök.

Hitta det godaste receptet på hembakat pitabröd här: Pitabröd med fullkorn

TIPS Goda pitabröd växer inte på träd. Hemligheten är kort tid i hög temperatur så att de snabbt sväller upp.
TIPS Om du ska värma upp pitabröden igen kan du fukta dem med lite vatten innan du lägger dem i ugnen eller brödrosten. Då blir de inte torra.