Nyttiga recept Middag Sesamkyckl... Sesamkyckling 20 minuter 498 kcal På bara 20 minuter kan du förvandla en blek kycklingfilé till en uppseendeväckande smakupplevelse. Här är receptet. Av Anne Larsen och Martin Kreutzer 17 augusti 2016 Sesamkyckling Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 kycklingfiléer 1 ägg Rostade sesamfrön Extra jungfruolja 1 dl gröna ärter 1 gurka 2 salladslökar 1 stjälk selleri ½ fänkålsstånd 2 hjärtsalladshuvuden En näve ärtskott 2 msk vinägrett* Så lagar du sesamkyckling Doppa kycklingfiléerna i ägg, vänd dem i sesamfrön och stek dem gyllenbruna i olivolja på medelhög värme. Minska sedan till medellåg värme och stek klart kycklingen på båda sidorna. Sammanlagd stektid är ca 6 till 10 minuter. Dela gurkan på längden, skär av ändarna och gröp ur kärnorna med en tesked. Skär i fina skivor. Gör i ordning löken och sellerin och skär dem som gurkan. Skär fänkålen fint, gärna på mandolinjärn. Gör i ordning salladen och ärtskotten. Lägg upp alla grönsaker med en skvätt vinägrett. Skär kycklingen i skivor och lägg upp dem. *Ljus vinägrettVispa eller mixa 1 msk dijonsenap, 0,5 dl vitvinsvinäger, 2 dl extra jungfruolja, havssalt och nymalen peppar. Smaka av. SalladKyckling