Sesamkyckling
På bara 20 minuter kan du förvandla en blek kycklingfilé till en uppseendeväckande smakupplevelse. Här är receptet.
På bara 20 minuter kan du förvandla en blek kycklingfilé till en uppseendeväckande smakupplevelse. Här är receptet.
Doppa kycklingfiléerna i ägg, vänd dem i sesamfrön och stek dem gyllenbruna i olivolja på medelhög värme.
Minska sedan till medellåg värme och stek klart kycklingen på båda sidorna.
Sammanlagd stektid är ca 6 till 10 minuter.
Dela gurkan på längden, skär av ändarna och gröp ur kärnorna med en tesked.
Skär i fina skivor.
Gör i ordning löken och sellerin och skär dem som gurkan.
Skär fänkålen fint, gärna på mandolinjärn.
Gör i ordning salladen och ärtskotten.
Lägg upp alla grönsaker med en skvätt vinägrett.
Skär kycklingen i skivor och lägg upp dem.
*Ljus vinägrett
Vispa eller mixa 1 msk dijonsenap, 0,5 dl vitvinsvinäger, 2 dl extra jungfruolja, havssalt och nymalen peppar. Smaka av.