Rödkålssallad med rödbetor och bönor

30 minuter
287 kcal

Använd säsongens grönsaker och laga en sallad på rödkål och rödbetor. Tillsätt vita bönor och äpple och voilà! Middag på 30 minuter.

Rödkålssallad med rödbetor och bönor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 80 g blötlagda och kokta vita bönor (40 g råa)
  • 1 mellanstor rödbeta, ca 150 g
  • 2 msk vinägrett*
  • 300 g rödkål
  • 1 syrligt äpple
  • Citron
  • En näve bredbladig persilja
  • 2 msk rostade hasselnötter

Vinägrett

  • 1 msk dijonsenap
  • dl mörk balsamico
  • Havssalt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 1 dl kallpressad rapsolja eller valnötsolja
  • 1 dl extra jungfruolja
  • Nymalen svartpeppar

Så gör du:

  • Vispa senap och vinäger med en nypa salt.
  • Tillsätt vitlök och ingefära.
  • Vispa nu ner oljan i dressingen, lite i taget.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Skala rödbetan och skär den i stavar, baka dessa i 190 grader i 20 minuter.
  • Marinera därefter rödbetsstavarna i 1 msk vinägrett.
  • Skär kålen fint. Skär äpplet i mycket fina skivor, som du vänder i pressad citron.
  • Lägg upp rödkål med bönor, rödbetsstavar, äpple, persilja och hasselnötter på ett fat.
  • Ringla över den andra skeden vinägrett.

Få fler recept på nyttiga och goda rödkålssallader


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background