Rödkålssallad med rödbetor och bönor

30 minuter
287 kcal

Använd säsongens grönsaker och laga en sallad på rödkål och rödbetor. Tillsätt vita bönor och äpple och voilà! Middag på 30 minuter.

Rödkålssallad med rödbetor och bönor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 80 g blötlagda och kokta vita bönor (40 g råa)
  • 1 mellanstor rödbeta, ca 150 g
  • 2 msk vinägrett*
  • 300 g rödkål
  • 1 syrligt äpple
  • Citron
  • En näve bredbladig persilja
  • 2 msk rostade hasselnötter

Vinägrett

  • 1 msk dijonsenap
  • dl mörk balsamico
  • Havssalt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 1 dl kallpressad rapsolja eller valnötsolja
  • 1 dl extra jungfruolja
  • Nymalen svartpeppar

Så gör du:

  • Vispa senap och vinäger med en nypa salt.
  • Tillsätt vitlök och ingefära.
  • Vispa nu ner oljan i dressingen, lite i taget.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Skala rödbetan och skär den i stavar, baka dessa i 190 grader i 20 minuter.
  • Marinera därefter rödbetsstavarna i 1 msk vinägrett.
  • Skär kålen fint. Skär äpplet i mycket fina skivor, som du vänder i pressad citron.
  • Lägg upp rödkål med bönor, rödbetsstavar, äpple, persilja och hasselnötter på ett fat.
  • Ringla över den andra skeden vinägrett.

Få fler recept på nyttiga och goda rödkålssallader


Newsletter background