Rödbetssallad med björnbär och kyckling

35 minuter
560 kcal

Smaken av sensommar koncentrerad i en sallad som bjuder på en mängd vitaminer, mineraler, kostfiber, protein och inte minst antioxidanter.

Rödbetssallad med björnbär och kyckling

BJÖRNBÄR – Det är supernyttiga antioxidanter som är ansvariga för den intensiva mörka färgen.

© wichmann+bendtsen

Rödbetssallad med björnbär och kyckling

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ kg rödbetor
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ¾ dl svart quinoa
  • 200 g kycklingfilé
  • 50 g ruccola
  • 125 g björnbär
  • 37 g fetaost
  • ¼ knippa bredbladig persilja

Dressing:

  • 37 g fetaost
  • ½ avokado
  • ½ fett vitlöksklyfta
  • ½ msk citronsaft
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Vatten

Så här gör du

  • Värm ugnen till 175°C varmluft.
  • Skär de skalade rödbetorna i grova bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Vänd dem i olivoljan och strö över salt och peppar. Baka i ca 20 min. De ska fortfarande ha lite tuggmotstånd. Låt svalna.
  • Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.
  • Stek kycklingen tills den är genomstekt och skär den i skivor och låt svalna lite.
  • Mixa alla ingredienser till dressingen utom vattnet. Tillsätt vatten lite i taget tills du har den önskade konsistensen.
  • Lägg upp rödbetor, quinoa och kyckling på ett fat tillsammans med rucola, björnbär, smulad fetaost och hackad persilja. Servera med dressingen.

TIPS: Björnbär kan varieras med hallon eller torkade tranbär.
TIPS: Fetaosten kan erättas av någon annan ost du gillar
TIPS: Du kan också koka rödbetorna. Behåll skalet på. När de är kokta är skalet redo att dras av.
TIPS: Använd ev engångshandskar när du skalar rödbetorna.