Rispilaff med kyckling, curry och grönsaker

25 minuter
577 kcal

Letar du efter en kalorisnål vardagsrätt fullproppad med grönsaker? Då kan du sluta leta. Du och din mage kommer att älska denna fiberbomb.

rispilaff med kyckling

PILAFF – med svart ris, gul curry och massor av grönsaker.

© Betina Hastoft

Rispilaff med kyckling, curry och grönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1½ dl svart ris
  • ½ blomkålshuvud, ca 400 g
  • 150 g brysselkål
  • ½ gul lök
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk koriander, hel
  • ½ tsk fänkålsfrön
  • 3 kardemummakapslar, fröna
  • ¼ tsk gurkmeja
  • ½ msk kokosolja
  • 200 g kycklingfilé
  • ½ dl grönsaksbuljong
  • 75 g babyspenat
  • 100 g edamamebönor
  • 100 g ärtor
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ näve cashewnötter
  • ½ näve färsk koriander

Så här gör du

  • Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  • Skär blomkålen i små buketter och skiva brysselkålen.
  • Fräs hackad lök och alla kryddor i kokosolja tills det doftar.
  • Strimla kycklingen och tillsätt kycklingstrimlorna och blomkålen i löken. Stek tills de fått färg.
  • Tillsätt brysselkål och buljong och låt sjuda i 4 min.
  • Tillsätt kokt ris, spenat, bönor och ärtor och värm igenom.
  • Smaka av med salt och peppar och servera garnerad med cashewnötter och färsk koriander.

TIPS Du kan koka riset i en god fond eller buljong. Då får din pilaff en djup umamismak.