Kycklingbröst med grön risotto

30 minuter
540 kcal

Fettsnål rätt som mättar rejält och förser dig med muskeluppbyggande proteiner.

Kycklingbröst med grön risotto

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g kycklingbröst i delar utan skinn
  • Salt
  • Peppar
  • 2 purjolök
  • 2 fett vitlök
  • 10 g smör
  • 100 g risottoris
  • 1 dl vitt vin
  • 8 dl buljong
  • 4 tsk grön pesto
  • 300 g grön zucchini
  • 10 g riven parmesan

Tillagning

  • Salta och peppra kycklingen och stek den i 220 grader i 12-14 minuter.
  • Hacka purjolök och vitlök och sautera det i en tjockbottnad gryta i smöret.
  • Lägg i riset och när det har vänts i smöret i ca 1 minut häller du i vinet och låter det nästan koka in.
  • Tillsätt sedan ca 1 dl buljong åt gången tills alltihop har absorberats av riset. Det ska vara mjukt med tuggmotstånd och en grötig konsistens. Du kan tillsätta mer eller mindre buljong efter behov.
  • Stäng av värmen och blanda risotton med pesto.
  • Skär zucchinin i stavar och ångkoka dem.
  • Lägg upp risotto på en tallrik med riven parmesan och kyckling ovanpå med zucchini till.